Okoshangszóró a kiváló hangminőségért

Okoshangszóró a kiváló hangminőségért

Okoshangszóró a kiváló hangminőségért

szórakozás

3 perc

A Whyd francia startup eredetileg a zeneszeretők közösségi hálójaként indult, viszont a közelmúltban bejelentették, hogy a továbbiakban a hardverprojektjükre koncentrálnak. A világhálóra csatlakoztatott hangszórójuk a meglévő zenei streaming szolgáltatást köti össze a hangvezérléssel.

A cég Kickstarter közösségi kampányt nem indított, helyette honlapjukról lehet előrendelni a terméket 299 dollárért (nagyjából 83 ezer forintos áron). A kiszállítás még idén várható, a készülék normál ára az előrendelési időszak után pedig majdnem a duplájára emelkedik majd.

A Whyd társalapítója, Gilles Poupardin úgy véli, hogy az otthoni vezeték nélküli hangszórók piaca nagy és zsúfolt, ráadásul jelenleg drámai változások zajlanak, egy szoftver- és hangvezérlés-alapú interfész viszont újradefiniálhatja a termékkategóriát.

Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy akkor mi is különbözteti meg a készüléküket a „458 másik hangszórótól”. Már a készülék külseje sem szokványos, a tabletta alakú darab akár a nappali dísze is lehet, főleg, hogy ötféle színben (fekete, fehér, piros, sárga, kék) is elérhető.

Akkumulátor viszont nem tartozik hozzá, így csak kábellel csatlakoztatható a hálózatra. Az internetre csatlakozás WiFi-n vagy Bluetooth-on keresztül történik, a zenemegosztás a Google Cast, az AirPlay és a Spotify Connect segítségével is lehetséges. Az eszköz egyaránt kompatibilis a Spotify, az Apple Music, a SoundCloud, a Tidal, a Deezer és Google Play Music zenei szolgáltatásokkal.

A fő érdekességet azonban nem ez jelenti, hanem az, hogy a társaság már dolgozik a természetes nyelvi feldolgozás Google Cloud Speech hangfelismeréssel történő integrációján és annak zenelejátszáshoz történő optimalizálásán.

A külső burkolat többféle mikrofont is rejt, melyeket a nagy hatótávolságú zajszűrő technológiákhoz optimalizáltak. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy a felhasználó hangvezérléssel állíthatja össze saját lejátszási listáját, tetszés szerint kiválaszthat egy adott zeneszámot vagy egy előadót, így nem kell hosszasan keresgélnie kedvenc zenéit.

Nehéz nem észrevenni a hasonlóságokat az Amazon Echo készülékkel, a gyártók azonban jobb hangzást és hangsúlyosabb zeneiséget ígérnek. Jie Meng-Gerard társalapító szerint a cég elkötelezett abban, hogy a streaming generáció legjobb hangszóróját alkossa meg.

Forrás: TechCrunch