Akciókamera a szelfibot helyett

Akciókamera a szelfibot helyett

Akciókamera a szelfibot helyett

szórakozás

1 perc

Mióta mindenki zsebében ott lapul egy fényképezőgép, rengeteg találmány jelent meg, amely a hétköznapi fényképezést teszi könnyebbé. A kicsit körülményes és olykor lenézett szelfibot helyett most itt a Podo.

A Podo nagyjából úgy néz ki, mint a mostanában népszerű mindenféle akciókamerák (mint például a GoPro és társai) színesebb, játékosabb változata, de ennél sokkal egyszerűbb felhasználási lehetőségei vannak. A hátulján tapadós felület található, ennek segítségével bármilyen felületre rögzíthető, ahonnan pedig már „gyerekjáték” a 8 megapixeles kamerájával képeket készíteni.

Nem véletlen, hogy tapadós és nem ragadós felületet írtunk. Nem valamilyen ragasztóval bevont részt kell elképzelni, amely előbb-utóbb használhatatlan lesz vagy cserére szorul, hanem egy olyan különleges találmánnyal látták el a terméket, amely a tapadókorong vákuumos elvéhez hasonlít. A legfőbb különbség természetesen, hogy a Podo bármilyen felületen ott marad, legyen az akár fa vagy beton. Ha mégis beszennyeződik a „tapadós” oldala, akkor vízzel könnyedén lemosható.

Maga a kamera egy okoseszközökre telepíthető alkalmazás segítségével működik. A telefon vagy tablet képernyőjén előre látni a képet, amelyet az eszköz Bluetooth segítségével közvetít. Az applikáció segítségével akár visszaszámlálóval, akár azonnal elkészíthető a fotó. Ezután a program a telefonra küldi el a nagy felbontású képet, nincs szükség tehát kábelekre vagy adattároló kártyák cserélgetésére. Az alkalmazáson keresztül megoszthatóak a képek bármilyen közösségi oldalon, tárolhatók felhőben, de akár maradhatnak a kamerán is, amely beépített 4 GB tárhellyel rendelkezik.

A Podo alkalmas akár 720p-s videók rögzítésére is, azonban az alacsony akkuidő, a kisebb tárhely és a nem a legstrapabíróbb külső borítás miatt nem alkalmas ugyanolyan felhasználásra, mint a drágább akciókamerák.

Az eszköz támogatására a Kickstarteren van lehetőség, ahol már a kitűzött célt bőven meghaladta a termék. Itt az első vásárlók 79 dollárért kaphatják meg a Podót, később a boltokban pedig 99 dollár lesz az ára.