Okosszemüveg sportolóknak

Okosszemüveg sportolóknak

Okosszemüveg sportolóknak

szórakozás

3 perc

A Recon okosszemüveg virtuális kijelzőt kapott, az eszközt kis súlya és kényelmes formatervezése ideálissá teszi az amatőr és profi sportolók számára egyaránt.

A Recon Instruments kanadai cég 2008-ban indult a British Columbia Egyetem üzleti iskolai projektjeként, azóta már piacra dobták intelligens síszemüvegüket, az újabb dobás pedig a Jet sportszemüveg lett.

Praktikus kényelem

Az intelligens szett – elődjéhez hasonlóan – szintén tartalmazza a szemüveg jobb oldalához csatlakoztatható kijelzőt, maga az okuláré viszont sokkal könnyedebb, a síeléshez kifejlesztett változatnál még akadozó szoftver pedig teljesen megújult.

Sokat javult a képminőség is, habár a kijelző nem bírja az egész napos igénybevételt, ilyenkor egyszerűen le lehet venni a szemüvegről, amely így sima napszemüvegként funkcionálhat.

Tom Fowler, a cég marketingért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, a szemüveg megalkotásakor igyekeztek praktikusan gondolkodni, ezért a körülbelül négy órán keresztül működő és tölthető-cserélhető akkumulátor került az egyik oldalra, a kijelző, a touchpad és minden egyéb pedig a másik oldalon kapott helyet. 

Sok tudás kis helyen

A Recon Jet többféle lencsével is elérhető, a teljes szett súlya 85 gramm, ami ugyan több, mint egy átlagos napszemüveg esetén, de még így is könnyűnek számít. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a szemüveg felépítése miatt szépen a helyén marad. 

Az okos orvosi szemüveg a bőrünk alá is be tud nézni

Az 1 gigahertzes dual-core processzor, 1 gigabájtos RAM és 8 gigabájtos tárhely szintén nem rossz, az okostelefonnal való összeköttetés pedig Bluetoothon keresztül lehetséges. Így a felhasználó hozzáfér közösségi média üzeneteihez és értesítéseihez, fogadhatja vagy elutasíthatja hívásait vagy irányíthatja a zenelejátszást.

Sőt, a telefonra gyakorlatilag egyáltalán nincsen szükség, mivel a Jet fényképet és videókat készít, térképet olvas, navigál, sebességet és magasságot is mér. Az optikai touchpad is egyszerűen kezelhető.

A 699 dolláros (nagyjából 200 ezer forintos) ár elég borsos, de a rendszeres vagy alkalmi sportot űzőknek összességében akkor is kedvezőbb választás lehet ez az eszköz, mint a hasonló okosszemüvegek. Nyilván ezt a terméket sem tömegeladásra szánják, viszont azok számára, akiknek igénye van rá, mindenképpen hiánypótló lehet.

Forrás: The Verge