Profi kosarasként dobálja a kétpontosokat a Toyota robotja

Kapcsolódó cikkek

Profi kosarasként dobálja a kétpontosokat a Toyota robotja

Profi kosarasként dobálja a kétpontosokat a Toyota robotja

szórakozás

2 perc

A humanoid robotot a japán vállalat munkatársai fejlesztették szabadidejükben. Az ötletet a szigetországban nagyon népszerű Slam Dunk sorozat kosaras főhőse adta.

A japán Asahi Shimbun hírügynökség beszámolója szerint a CUE robot úgy használ mesterséges intelligenciát (Artificial Intelligence), hogy a gyári fejlesztő önkéntesek sem az AI, sem a robotika terén nem rendelkeztek korábbi tapasztalatokkal.

A 17 fős fejlesztőcsapat egyik tagja arról mesélt, hogy igazából az internetről letöltött, mesterséges intelligenciával kapcsolatos anyagokból tájékozódtak, és teljes mértékben maguk készítették a szerkezetet.

A mintegy 190 centiméteres alumínium robot lényegesen alacsonyabb, mint egy átlagos NBA-játékos. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy egy februári „párharcban” mindegyik profi japán kosarasnál nagyobb sikerarányt produkáljon.

A palánktól legfeljebb 3,6 méteres távolságból szinte tökéletes pontossággal dobó CUE sikerét megelőzően a fejlesztők a mesterséges intelligenciát 200.000 dobással „edzették”. Kérdés, hogy mindez elég lesz-e arra, hogy a robotot leigazolja valamelyik professzionális japán kosárcsapat.

Forrás: