Robotkukta varázsolja az asztalra az esti vacsorát

Robotkukta varázsolja az asztalra az esti vacsorát

Robotkukta varázsolja az asztalra az esti vacsorát

szórakozás

5 perc

A szenzorokkal felszerelt Mellow konyhai készülék a nap során megfelelő hőfokon tartja az ételt és az előre megadott időpontban kezdi el a vacsora megfőzését.

Egy ízletes vacsora elkészítése sokszor bizony kemény próbatételt jelent, ha az ember egész nap dolgozik, majd rohan a gyerekért az iskolába, hogy végül aztán hullafáradtan érkezzen haza. A Mellow névre keresztelt robotkukta pont ezt a terhet szeretné levenni az elfoglalt szakácsok válláról, az okos konyhai készülék automatikusan előkészíti ételeit, a megfelelő időben felmelegítve és megfőzve a hozzávalókat.

A vákuumos, beépített Wi-Fi kapcsolattal rendelkező berendezés működését egy egyszerű példán keresztül magyarázza el Zé Pinto Ferreira, a Mellow tervezője a terméket bemutató videóban. Tegyük fel, hogy reggel felébredve eltervezi, hogy este indiai csirkét szeretne főzni, de már előre látja, hogy rendkívül zsúfolt lesz a napja és csak későn fog hazaérni a munkából. Ha arra vágyik, hogy a vacsorája a hazatérés pillanatában kész legyen, akkor nem kell mást tenni, mint egy átlátszó, hőálló zacskóba rakni a csirkemellet és a többi hozzávalót, majd mindezt betenni a vízzel feltöltött konyhai készülékbe.

Az eszközbe szerelt mérleg automatikusan észleli a súly változását, ezt követően visszaigazolást küld a szakács mobiltelefonjára, hogy előkészítette az ételeket. A fejlesztéshez kapcsolódó speciális alkalmazásban meg lehet adni, hogy az ember milyen típusú ennivalót főz, mikorra szeretne elkészülni, illetve, hogy mennyire főzze meg az ételt a robotgép. Az intelligens konyhai eszköz ráadásul kiismeri az ízlését, vagyis ha valamit már másodjára főz, akkor a tökéletes hőfokon tartja az ételt, és az embernek leginkább tetsző módon készíti el.

Természetesen arra is van lehetőség, hogyha változna a napi programja, akkor erről értesítse a készüléket, így az igény szerint korábban vagy később kezdheti el a főzést. Az okostelefonos alkalmazásban emellett azt is be lehet állítani, hogy az eszköz milyen hőfokon tartsa az esti vacsora hozzávalóit, ráadásul távolról is ellenőrizni lehet pontos számokon és grafikonokon keresztül azt, hogy hol tart épp az étel elkészítése. A Mellow minden egyes főzést követően megkérdezi, hogy mennyire ízlett az elkészült fogás, és ha valaki nem kellőképpen elégedett a végeredménnyel, akkor legközelebb önmagától megváltoztatja az elkészítés módját.