Saját okosórát dob piacra a Puma

Kapcsolódó cikkek

Saját okosórát dob piacra a Puma

Saját okosórát dob piacra a Puma

szórakozás

1 perc

A berlini IFA elektronikai kiállításon bemutatott készülék novembertől lesz kapható. A viselhető kiegészítőt a Fossil óragyárral közösen alkották meg.

Az okosórán Wear OS operációs rendszer fut. Az 1,19 hüvelykes (körülbelül 3 centiméteres), kerek AMOLED kijelzős, 44 milliméteres óratokban a Qualcomm Snapdragon Wear 3100 processzor kapott helyett.

A készülék nem meglepő módon elsősorban sportrajongók számára készült. A vízálló eszköz az oldalán lévő kivágásoknak köszönhetően is rendkívül könnyű, alig több mint 27 gramm a súlya.

A legtöbb Wear OS órához hasonlóan ez a viselhető kiegészítő is 4 GB tárhelyet és 512 MB RAM-ot tartalmaz. A legújabb Snapdragon Wear 3100 rendszerchipnek köszönhetően pedig több mint 24 órás üzemidő biztosítható. Ugyanakkor a maximális akkumulátor-élettartam eléréséhez várhatóan itt is ugyanolyan bonyolult beállításokra lesz szükség, mint például a Fossil Carlyle esetén.

Az operációs rendszer minden sztenderd funkciója elérhető lesz majd, legyen szó NFC-s fizetésről, pulzusmérésről, edzésmonitorozásról vagy éppen a Google Asszisztens integrációjáról. A fekete, fehér és neon színekben elérhető okosóra 275 dolláros (több mint 80 ezer forintos) áron lesz megvásárolható.

A Puma egyébként egy ideje már kísérletezik okostermékekkel. A német sportszergyártó vállalat első vezeték nélküli, csatlakoztatott önbefűző cipője 2016-ban debütált. Tavaly piacra dobták a klasszikusnak számító, 1986-os RS-Computer futócipőjük USB-töltővel felszerelt, Bluetooth-os csatlakozásra képes, modernizált változatát. Idén pedig tech-szakértőket kértek fel legújabb önbefűző cipőjük tesztelésére.

Forrás: