Saját reklámja zavarta össze a Google Home-ot

Saját reklámja zavarta össze a Google Home-ot

Saját reklámja zavarta össze a Google Home-ot

szórakozás

2 perc

Úgy tűnik a folyton figyelő, hangvezérelt készülékek legnagyobb átka épp a vezérlést kezdeményező kulcsszó: hiába csak a tévében hangzik el az „Oké, Google”, az okoseszköz akkor is teljesíti a parancsot.

Kellemetlen helyzetbe hozták felhasználóikat a hangvezérelt digitális asszisztensek, ezúttal a Super Bowl reklámblokkja alatt. A Google saját okosotthonos rendszerét bemutató reklámfilmet több millió tévén vetítették le a sportközvetítés közben, az ebben elhangzott mondatok pedig összezavarták az otthoni okoskütyüket – számolt be róla az Origo.

A tévés hirdetés egyfajta montázsban mutatta meg, hogy mi mindenre képes az eszköz: a képernyőn szereplő családtagok megkérik, kapcsolja le vagy fel a lámpákat, általános kérdéseket tesznek fel neki, vagy épp megkérdezik, milyen fűszerrel helyettesíthetnék a kardamomot.

A rövid szpot után a Twitteren számos felhasználó számolt be arról, hogy teljesen összezavarta rendszerüket a sok kérdés, de akadt olyan eszköz is, amely legjobb tudása szerint teljesítette a parancsokat és le-fel kapcsolgatta a lámpákat, vagy éppen felhangosította a zenét.