SKIIOT – IoT a hegyekben

SKIIOT – IoT a hegyekben

SKIIOT – IoT a hegyekben

szórakozás

3 perc

A téli, kora tavaszi időszak egyik legkedveltebb szabadtéri sportja a síelés. Ráadásul a finn Coach4Pro újabb szintre emelné ezt az időtöltést: megoldásukkal bárki könnyen csiszolhatja sífutási technikáját.

A SKIIOT egy sícipőre csatlakoztatható intelligens eszköz, amellyel professzionális szintre emelheti a sífutás élményét. A fejlesztők világszínvonalú síelőkkel és szakemberekkel együtt dolgozták ki ezt az univerzális megoldást. A rendszer képes összegyűjteni és elemezni a technikát, a pálya állapotát vagy akár a külső környezeti sajátosságokat. És nemcsak a hivatásos versenyzők számára lehet hasznos, hanem a sportág amatőr szerelmesei is profitálhatnak belőle.

A bajnokság kulcsa: a viselhető technológia

A végrehajtott feladatok grafikus illusztrációkként ábrázolva állnak rendelkezésre az utólagos pontosabb elemzések céljából. A mozgást, a megtett távolságot, a sebességet, a pulzust, az időjárási és pályaviszonyokat mind pontosan rögzíti a készülék. A méréseket akár vissza is lehet játszani vagy össze is lehet hasonlítani a korábbi teljesítményekkel, eredményekkel. 

A rendszert közös felkészülés során is alkalmazni lehet, hiszen a felhőalapú online szolgáltatással, akár okostelefonon keresztül is hozzáférnek a síelő csapat tagjai. Üzenetekkel, kommentekkel és egyéb jelzésekkel egyszerűsíteni, gyorsítani lehet a kommunikációt. Napi, heti, havi és éves szinten is megoldható a szervezés, tervezés, így az edző könnyedén felépítheti a megfelelő edzéstervet

Az elemezni kívánt paramétereket szabadon be lehet állítani az alkalmazáson belül. Ha csak a környezeti tényezők számítanak, akkor a légnyomástól kezdve a hó és levegő hőmérsékletén át a páratartalomig, szélerősségig szinte mindenről beszerezhető információ. Emellett természetesen a sífutás technikai kivitelezésével, teljesítménnyel kapcsolatos paramétereket is be lehet állítani. Ezeket akár az azonnal, de utólag, offline módban is lehet elemezni, kiértékelni. 

A belső akkumulátor nagyjából 35 órát bír, és Micro USB csatlakozóval tölthető. 256 MB belső memóriával rendelkezik, amely nagyjából 8 órányi adatot képes tárolni. Számos szenzorral szerelték fel, mint például gyorsulásmérő, hőmérő, légnyomásmérő, giroszkóp stb. 

Hiába lehet kiváló eszköz a síelőknek, a termék Indiegogo kampánya még nem igazán indult be. Igaz, még közel egy hónap van hátra, de a kitűzött 60 ezer eurós céltól messze vannak, egyelőre még az ezer eurót sem érték el.