SnapCam: nagy dobás a mini okoskamera

SnapCam: nagy dobás a mini okoskamera

SnapCam: nagy dobás a mini okoskamera

szórakozás

3 perc

Az iOn kameragyártó cég iOn the Home termékével már tavaly megpróbált betörni az otthoni biztonsági kamerák piacára, az idei Las Vegas-i CES technológiai kiállításra pedig rögzíthető készülékkel rukkoltak elő.

Habár az iOn Air Pro termékük is rögzíthető volt, de az új SnapCam jóval kisebb (alig 4 centiméteres) és könnyebb (súlya még a 30 grammot sem éri el). Elegendő csupán egyetlen mozdulat a masina beindításához, egyetlen érintéssel pedig 8 megapixeles fotó készíthető.

Dupla érintéssel 720p felbontású, másodpercenként 30 képkockás HD-videó vehető fel, melynek rögzítése egyetlen érintéssel bármikor leállítható. Tripla érintéssel pedig a beépített Wi-Fi és Bluetooth segítségével elő streaming felvétel készíthető.

A vezeték nélküli technológiának köszönhetően, az okostelefonokhoz történő csatlakozással a kamera könnyen ellenőrizhető, a felvételek egyszerűen visszanézhetők vagy megoszthatók.

A beépített akkumulátor akár 2 órán keresztül történő felvétel vagy 1 órás streaming videó rögzítését teszi lehetővé, és 5000 fénykép készíthető vele. Alvó üzemmódban a készenléti idő 7 nap, a microSDHC memóriakártya kapacitása pedig 32 GB (ez utóbbi nem alaptartozék).

A viselhető eszközök sorát gyarapító készülék várhatóan 2015 második negyedévétől három színben (fémes-ezüstös-fekete, rózsaszín-fehér és kék-fekete) lesz elérhető 150 dollárért. Társa, a SnapCam Lite bár nem képes a vezeték nélküli adatátvitelre, de ez az árában is megjelenik, nagyjából feleannyiba fog kerülni.

Meg kell említeni az iOn Air Pro sportkamerát is, amellyel akár 2,5 órás full HD-felvétel készíthető és – a Hero GoPro készülékéhez hasonlóan – Wi-Fi-t nem, de beépített akkumulátort ez is tartalmaz. Annyiban viszont eltér versenytársától, hogy a hátára rögzíthető kis kütyü (Wi-Fi Podz) segítségével biztosítható vele a vezeték nélküli kapcsolat. A készülék ára 99 dollár lesz majd.