Szemrevaló fejlesztések a VR-sisaktól az ultragyors töltésig

Szemrevaló fejlesztések a VR-sisaktól az ultragyors töltésig

Szemrevaló fejlesztések a VR-sisaktól az ultragyors töltésig

szórakozás

4 perc

Korábbi cikkünkben már végigvettük, hogy a Gizmag portál szerint melyek voltak az idei MWC-n a legjobb mobiltechnológiai fejlesztések. Most folytatjuk a sort néhány újabb innovatív készülékkel.

1. rész: Itt tart ma a mobiltechnológia

Mára az okostechnológia sokkal többet jelent, mint a folyton fejlődő és új funkciókkal bővülő telefonkínálat. A Mobile World Congressen bemutatott új eszközök többnyire kapcsolódtak a korábbi megoldásokhoz, de tovább is gondolták azokat.

A legjobb virtuális valóság élmény: HTC Vive

A tavaly szintén Barcelonában bemutatott VR-sisak segítségével idén egy elsüllyedt hajóroncsot és egy űrhajóbázist lehetett virtuálisan bejárni. A készülék finomhangolásának meglett az eredménye: kényelmes és könnyű viselet, a telefonos integráción azonban még dolgoznak a fejlesztők.

A gyártó állítása szerint a használathoz nem kell majd átalakítani az otthoni garázst vagy irodát, kevés hely is elegendő a sisak használatához, mely egyébként már előrendelhető, kiszállítása pedig április elején várható.

A legjobb kettő az egyben darab: Huawei MateBook

Az ilyen típusú tabletek lényege, hogy a könnyű, rugalmas billentyűzet csatlakoztatásával egy pillanat alatt laptoppá alakíthatók. Habár a Windows 10-es MateBookból csak egy demó verzió volt látható a kiállításon, az alkalmazásokat és menüket gyorsan és fennakadás nélkül meg lehetett nyitni.

Az erős teljesítményhez kapcsolódik egy ujjlenyomat-olvasó szenzor és két USB-adapter, így a töltés és a tartozékok használata egyidejűleg megoldható. A tablet ára önmagában 699 dollár lesz, a billentyűzetért 129, a speciális érintőtollért pedig 59 dollárt kell majd fizetni – összegezte a Gizmag.

A legígéretesebb jövőbeli technika: Oppo Super Vooc

Egy olyan ultragyors töltési technológiáról van szó, melynek segítségével a gyártó ígérete szerint negyed óra alatt feltölthető lesz egy 2500 mAh-s akkumulátor, öt perc töltéssel pedig állítólag tízórányi beszélgetési idő lesz biztosítható. A töltő egy új, alacsony feszültségű impulzus-töltési algoritmust egyesít testreszabott akkumulátorral, adapterrel, kábellel és csatlakozóval.