Terjed az Android az okosórákon is

Terjed az Android az okosórákon is

Terjed az Android az okosórákon is

szórakozás

1 perc

A már korábban is sportolóknak okosórákat gyártó Polar legújabb modellje már a Google-féle okostelefonokra írt Android Wear operációs rendszert fogja futtatni.

A keresőóriás eddig igazán sokoldalú okosórával nem rukkolt elő, most viszont ezt a „tartozását” is lerótta a vásárlók felé. Most bemutatta első olyan termékét, amin az Android Wear operációs rendszer teljesít szolgálatot – számolt be róla a iPon.hu.

Az M600 esetében a gyártó nem tért el a megszokott recepttől a tervezés során, az új eszköz éppen olyan sportos maradt, mint a vállalat korábbi karórái. Az érintőképernyője mindössze 1,3 hüvelykes, négyzetes formátumú és 240x240 pixeles a felbontása. Egy speciális kijelzőtechnológiának köszönhetően pedig kiválóan tudja hasznosítani a napfényt, jól olvasható lesz rajta minden információ intenzív napsütésben is.

A készülék rendelkezik műholdkapcsolattal is, amely mind a GPS, mind pedig a GLONASS (az orosz műholdas naviációs rendszer) adatainak vételére képes lesz. Természetesen az M600-ban megvannak az alapvetőbb szenzorok is, így például a giroszkóp és gyorsulásmérő, és mivel elsősorban sportolóknak szánják a terméket, pulzusmérővel is felszerelték.

Ha minden igaz, a tervek szerint még a harmadik negyedév előtt piaci forgalomba kerül az új modell, egyelőre csak előrendelés lehetséges, az Egyesült Államokban 330 dollárért, Európában pedig 350 euróért.