Tovább fejleszti 360 fokos kameráját a Samsung

Kapcsolódó cikkek

Tovább fejleszti 360 fokos kameráját a Samsung

Tovább fejleszti 360 fokos kameráját a Samsung

szórakozás

4 perc

A Gear 360 kamera új verziója másik dizájnt kap, hogy megkönnyítse a videók készítésében kevésbé járatos felhasználók dolgát. Emellett már 4K felbontású felvételek készítésére is alkalmas lesz, és csatlakoztatható a legújabb androidos készülékekhez és iPhone-okhoz is – számolt be róla a The Verge.

Az első Gear 360 kamera még inkább csak tesztpéldány volt, és a kezelhetőségével is akadtak problémák. A szemgolyóra hasonlító eszköz például nem mindig állt meg stabilan a tartóján, és legalább másfél méterrel a föld felett kellett elhelyezni ahhoz, hogy jó minőségű, remegésmentes videót lehessen készíteni vele. Emellett a kamera kevésbé szólt az átlagfelhasználóknak: nem tette például lehetővé az élő adást vagy a könnyen elkészíthető szelfiket.

Mindent lát a Facebook új kamerája

A következő verziót már úgy tervezték, hogy ezeket a hibákat kiküszöböljék. Az új kamera gomba alakú dizájnja lehetővé teszi, hogy a felhasználók a száránál fogva könnyedén megtarthassák azt – ez azonban még nem jelenti azt, hogy a panorámafelvételek rázkódásmentesek lesznek.

A Samsung emiatt kialakított hozzá egy állványt is, valamint egy kis gumigyűrűt, amelyet a készülék aljához lehet rögzíteni, így az stabilan megáll az asztalon vagy bármely más sima és lapos felületen. 

Az új modell akár már 4K-s videó rögzítésére is képes, élő adásban pedig akár a 2K-s felbontásúakat is tud sugározni. A streamelést WiFi segítségével lehet majd az okostelefonokra átvezetni, ahonnan aztán a felvételek a YouTube-on vagy a Facebookon landolnak majd. 

Másik újítás az első verzióhoz képest, hogy az új készülékkel sokkal több okostelefonhoz lehet majd csatlakozni: a legtöbb újabb iPhone-okhoz és Samsungokhoz, valamint minden olyan Android rendszerű eszközhöz, amelyen az operációs rendszer legalább 5.0-ás, Lollipop változata fut.

Az előző modell csak a gyártó saját készülékeivel működött. Ez is mutatja, hogy míg az első verzió inkább csak kísérlet volt, a mostanival az a cél, hogy minél több ember használhassa azt. Ez az ígéretek szerint az áron is látható lesz: míg az első 349 dollár volt, az újabb verziót „elérhetőbbnek” ígérik, bár pontos árról még nincsenek információk.

Forrás: The Verge