Trükkös fejlesztés: Egér a billentyűzetben

Trükkös fejlesztés: Egér a billentyűzetben

Trükkös fejlesztés: Egér a billentyűzetben

szórakozás

3 perc

A tabletek egyre növekvő teljesítményének és népszerűségének köszönhetően már rengeteg kisebb, vezeték nélküli billentyűzet található a piacon. A Moky azonban ügyesen csavart egyet az eddigi fejlesztéseken.

A vezeték nélküli, táblagépekhez köthető billentyűzetekről már többször írtunk korábban, hiszen a gépek, eszközök közti kommunikáció technológiájában fontos újításokat hordoznak ezek is. Ide tartozik például az összehajtogatható billentyűzet, vagy az a mini projektor, amely virtuális klaviatúrát vetít az asztalra.

A Moky fejlesztői viszont azt a kérdést járták körbe, hogy miért ne lehetne a billentyűzetet és az egeret egyetlen eszközként használni? Természetesen nem a laptopok touchpadjére gondoltak, hanem arra, hogy miként lehetne ötvözni a két beviteli megoldást.

A fejlesztésük ránézésre egyszerű vezeték nélküli billentyűzetnek tűnik, amelyet tokba építettek, azonban a néhány plusz gomb egyikét lenyomva azonnal aktiválódik a billentyűzetbe rejtett érzékelő felület. Ha például a gombok felett végighúzza az ujját, akkor görgetheti a képernyőt, vagy az okostelefonok, táblagépek érintőképernyőjéhez hasonlóan két ujjal nagyíthat, kicsinyíthet a képen.

A koreai fejlesztőcsapat egyelőre Indiegogo-kampánnyal gyűjt pénzt a további munkához. A jelenlegi prototípus funkcionálisnak teljesen funkcionális, minden ígért fejlesztés működőképes, ahogy az a videóban látszik is. Most már csak a dizájn további fejlesztésére gyűjtenek, hogy a klaviatúra ne csak használható, hanem kényelmes és szemet gyönyörködtető legyen. Már amennyire ez egy billentyűzettől elvárható.