Újabb okosjáték a házi kedvenceknek

Újabb okosjáték a házi kedvenceknek

Újabb okosjáték a házi kedvenceknek

szórakozás

5 perc

A Petcube kamerája nemcsak lehetőséget ad a gazdi számára, hogy a munkahelyéről is ellenőrizhesse a háziállatait, de az eszköz segítségével szórakoztathatja is őket, vagy jutalomfalatokat dobálhat nekik.

A fejlesztők még 2013-ban mutatkoztak be első termékükkel, amely kamerát, kétirányú kommunikációt biztosító mikrofont és hangszórót, valamint lézerpointeres játékot foglalt magában. Akkor egy igen sikeres Kickstarter-kampány során 250 ezer dollárt gyűjtöttek össze a finanszírozásra.

Idén júliusban a cég két új eszközt mutatott be a Kickstarter oldalán, a Petcube Bites-t és a Petcube Play-t. Előbbivel kifejezetten a kutyásoknak kedveznek: a falra szerelhető készülék ugyanis egy jutalomfalatokat tároló dobozt rejt magában. A finomságokat egyesével lehet a levegőbe lőni, így az állatot egy kis játékos mozgásra ösztönözheti távolról is a gazdi.

A Play a lustamacskák fitten tartásában segíthet, a három évvel ezelőtti szerkezethez hasonlóan ebbe is lézeres játékokat építettek. Távoli vezérléssel lehet mozgatni a fénysugarat, a kedvencek pedig jó esetben megpróbálják ezeket elkapni.

Mind a két készülék egy kapcsolódó okostelefonos alkalmazással irányítható. A funkciók között olyan lehetőség is szerepel, hogy a beépített hangszórókon keresztül a gazdi távolról is rászóljon a papucsokat éppen szétrágó kutyára vagy a körmeit a kanapén élesítő macskára.

Az applikáció mellé külön online közösségi felületet is létrehoztak, ahová a felhasználók feltölthetik a napközben készített vicces képeket és videókat. Sőt, az eszközök nemcsak a tulajdonos mobiljáról irányíthatóak, hanem ez a lehetőség megosztható a családtagokkal, barátokkal is, így többen is szórakoztathatják az állatokat.

A kapcsolódó finanszírozási kampány az elmúlt másfél hónapban 300 ezer dollárt gyűjtött össze a tervezett 200 ezerhez képest, és már csak néhány nap van hátra a hivatalos lezárásig. Az érdeklődők addig még mindig megvásárolhatják a korai vásárlóknak meghirdetett árakon a termékeket (a Play-t nagyjából 33 ezer, a Bites-t pedig 42 ezer forintért). A kiszállítást idén november és jövő január között ígéri a gyártó.