Újabb okosság a balesetmentes bringázásért

Újabb okosság a balesetmentes bringázásért

Újabb okosság a balesetmentes bringázásért

szórakozás

7 perc

Az Analogue Plus termékével a kerékpáros hangvezérléssel irányíthatja az okostelefonját, és fülhallgató nélkül is telefonálhat vagy zenét hallgathat, mindezt egy apró, biciklis sisakra erősíthető eszköz segítségével.

Az Ahead viselhető kiegészítőt a sisak elején kell rögzíteni, így viselőjének nem okoz semmilyen kényelmetlenséget, az okostelefonhoz történő csatlakozásnak köszönhetően pedig tulajdonosa könnyedén és egyszerűen zenét hallgathat, telefonálhat vagy üzeneteket fogadhat. De cseveghet a Sirin-n keresztül is és más telefonos funkciókat is kihasználhat, mindezt úgy, hogy közben a füle és a keze egyaránt szabadon marad.

Marco Park, a fejlesztés mögött álló vállalat alapító-vezérigazgatója elmondta: az olyan veszélyesnek számító tevékenységeknél, amelyek megkövetelik a sisak használatát (legyen szó akár a biciklizésről, akár építőipari munkákról), fontos, hogy nyitva tarthassuk a fülünket. Az Ahead ötlete akkor jutott eszébe, amikor éppen sítúrán vett részt és a vastag ruhák, kiegészítők miatt egyszerűen nem fért hozzá a mobiljához, és a síkesztyű miatt nem is tudta volna használni azt.

Íme, a kerékpárosok legokosabb társa

Az Ahead súlya mindössze 65 gramm, a sisakra pedig egy egyszerű csúszka segítségével rögzíthető. Használata nem igényel külön eszközt, bármikor tetszés szerint áthelyezhető egyik fejvédőről a másikra, ráadásul a háromféle különböző rögzítőnek köszönhetően különböző méretű és formájú darabokra is stabilan illeszkedik.

Az oszcillátor (vagy rezgéskeltő) segítségével egészen egyedi módon lehet zenét hallgatni vagy telefonálni. A technológia hasonló ahhoz, mint amit csontvezetésnél használnak, de ahelyett, hogy a rezgéseket közvetlenül a koponyára illeszkedve továbbítanák, az Ahead a sisakon keresztül közvetíti azokat a hallószervekhez.

A saját algoritmus szerint működő beépített mikrofonok pedig képesek kiszűrni a környezeti hanghatásokat és a szélfúvást is (maximum 60 kilométer/órás sebességig), így az eszköz a felhasználó hangját állítólag kristálytisztán továbbítja az okostelefonra – függetlenül attól, hogy a biciklis hol is teker éppen. A termék már előrendelhető a Kickstarteren, kezdőára jelenleg 89 dollár (nagyjából 25 ezer forint), kereskedelmi forgalomba várhatóan ennél drágábban, 120 dolláros (32 ezer forintos) áron kerül majd. 

Forrás: PR Newswire