Újabb Polar óra a futóknak A Polar legújabb okoskarpántja kifejezetten azokat célozza meg, akik a napi edzésüket szeretnék örömtelibbé és eredményesebbé tenni. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/2291/articles/20161014175331/futas-orome.jpg

Újabb Polar óra a futóknak

2016. október 14. 19:20
2'
A Polar legújabb okoskarpántja kifejezetten azokat célozza meg, akik a napi edzésüket szeretnék örömtelibbé és eredményesebbé tenni.

A vállalat augusztusban mutatta be az első Android Wear operációs rendszerrel felszerelt eszközét, az M600-as modellt, most pedig ennek a kistestvérét, az M200-at dobták piacra – számolt be róla az Ipon.hu.

Az új karóra elsősorban futóknak tervezett megoldás, de igazából a Polar úgy alakította ki a szerkezetet, hogy szinte bármilyen hétköznapi sporthoz megfeleljen. Az M200 nem nevezhető klasszikus értelemben véve okosórának, ugyanis korlátolt funkcionalitással bír, és annak ellenére, hogy óra alakját öltötte magára, sokkal közelebb áll egy hagyományos fitneszkiegészítőhöz. Nincs tehát érintőképernyője, a menüben való navigálást csak a számlap oldalán elhelyezett gombok segítik.

A kütyü éjjel-nappal dolgozik, éjszaka az alvás minőségét, nappal pedig az aktivitást méri. Beállíthatók rajta különböző edzésprogramok, kitűzött célok, de bármikor egyetlen gombnyomással ellenőrizhető a pulzusszám is.

A készülék jó kapcsolati lehetőségekkel dicsekedhet. A Bluetooth-on felül rendelkezik GPS-vevővel is, így azt is figyelemmel tudja kísérni, hogy a felhasználó merre jár, és folyamatosan jegyzi a megtett útvonalát is. Így például a futók vagy a biciklisek is mindenféle hiányérzet nélkül indulhatnak útnak egyedül az M200-zal a csuklójukon, hátrahagyva az okostelefonjukat és azzal szinte minden esetlegesen zavaró tényezőt.

Az óra az Egyesült Államokban 150 dollárért, míg Európában 150 euróért lesz kapható, így a magyar vásárlók valószínűleg csak utóbbi, nagyjából 45 ezer forintos áron juthatnak hozzá, és csak 2017 elejétől, amikor beindul majd a globális forgalmazás.

A figyelmébe ajánljuk:

IoT turbózhatja fel a sportteljesítményt

Nem csak a hétköznapokat tehetik kényelmesebbé a Dolgok Internete vezeték nélkül kommunikáló eszközei. A különböző sportkiegészítők az edzések hatékonyságát növelhetik, de segíthetnek abban is, hogy kevesebb legyen a sérülés. Íme, néhány újabb IoT-fejlesztés, amelyet az amatőr és a profi sportolók is kipróbálhatnak.
Olvasson még a témában:

A CES 2018 legfurcsább újdonságai

A Las Vegas-i technológiai seregszemle mindig rengeteg érdekes fejlesztést mutat be a nagyközönség számára, ám jócskán akadnak szokatlan, első ránézésre haszontalannak tűnő eszközök is.

Otthoni okoseszközök a kínai Baidutól

Több cég próbálja uralni az otthoni virtuális személyi asszisztensek piacát. A Google és az Amazon elsődleges versenyterepe az Egyesült Államok, míg a kínai Baidu számára az anyaország a fő terep.