ÚtraManó: útközben mesél a Vodafone-díjas applikáció

Kapcsolódó cikkek

ÚtraManó: útközben mesél a Vodafone-díjas applikáció

ÚtraManó: útközben mesél a Vodafone-díjas applikáció

szórakozás

2 perc

A Vodafone Digitális Díj egyik díjazott alkalmazása, az ÚtraManó megkönnyíti szülők és gyermekek számára a hosszabb, közös utazásokat.

A Plukkido Kft. GPS-alapú mesemondó mobilalkalmazása az autóban utazó gyermek számára az út menti látnivalókhoz társít szakemberek által írt meserészleteket. Táncsics Juditot, az ÚtraManó egyik alapítóját kérdeztük arról, hogy milyen változásokat hozott vállalkozásuk életébe a Digitális Díj.

– Mi motivált, hogy pályázz?

– Elsősorban szerettük volna megmérettetni magunkat, hogy lássuk, a projektünk hol tart a digitális innovációk között. Emellett lehetőséget láttunk abban, hogy a Digitális Díj segítségével tovább tudjuk fejleszteni GPS-alapú mesemondó alkalmazásunkat, az ÚtraManót. Célunk volt, hogy a városi környezet is díszletévé váljon a gyerekek számára készített meséinknek.

– Hogy élted meg ennek a folyamatát?

– Az alkalmazás autópályás verziója korábban számos pozitív visszajelzést kapott a felhasználóktól és az innováció területén tevékenykedő szakemberektől, de a Vodafone Magyarország elismerése tovább növelte az alkalmazás és a cég presztízsét. Örömmel és büszkén dolgoztunk a projekten.

– Kiknek, milyen megoldásokkal érdemes szerinted pályázni?

– A társadalmi értékteremtést mindenképp érdemes fókuszba helyezniük a pályázóknak, hiszen ennek támogatása a Vodafone Alapítvány legfontosabb célja. Emellett az se árt, ha az ötlet újító, kreatív megoldásokat tartalmaz. Úgy gondolom, a díj kiváló lehetőséget nyújt olyan, a projektjük iránt elhivatott csapatoknak, akik már konkrét tervekkel, célokkal rendelkeznek, de a projekt továbbfejlesztéséhez még támogatásra lenne szükségük.

– Te mit profitáltál az egészből, hogyan alakult a projekted azóta, hogy támogatott a Vodafone?

– A Vodafone Magyarország Alapítvány támogatásából megvalósuló városi tesztverzió fejlesztését a budapesti, XIII. kerületi önkormányzat Egyesített Óvodája is felkarolta. Így az alkalmazás az eredeti terveknél is több mesét és útvonalat kínál a gyermekek számára. Ezáltal elmondhatjuk, hogy a díj segítségével az üzleti modellünk validálásába is belekezdhettünk.

A XIII. kerületben utazó gyerekeket jelenleg 2 órányi, a kerület különböző helyszínein megszólaló mesével szórakoztatja az ÚtraManó app. Óvodába menet például megtudhatják milyen az a kíváncsiság illat, vagy épp valamelyik piac mellett elhaladva a manók mesélnek arról is, milyen kincseket rejt egy varázslópiac.

A díjra idén is lehet pályázni Digitális Esélyegyenlőség, Digitális Társadalom és Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriákban. A pályázatokat 2020. március 6-ig várják. További információk és a jelentkezési lap itt érhető el.