Virtuális valóság: így utazhat egy T-Rex hátán

Virtuális valóság: így utazhat egy T-Rex hátán

Virtuális valóság: így utazhat egy T-Rex hátán

szórakozás

2 perc

A VR (virtual reality) már eddig is igen nagy népszerűségnek örvendett a játékok területén, de most a Futuretown olyan fejlesztésekkel rukkolt elő, melyek még jobban a másik világba helyezik a játékosokat.

A Totalmotion elnevezésű ötdimenziós platform a testmozdulatok alapján létrejött jeleket használná a virtuális valóság irányítására, és három különböző „modult” tenne elérhetővé, hogy minden egyes szimulációhoz a legmegfelelőbb eszközt lehessen használni.

Az „álló modul” a szörfözéshez, a síeléshez, a snowboardhoz és gördeszkázáshoz lett kifejlesztve. Kerek szerkezetről van szó, melyen egy pár rögzített bakancs található, a nyomásérzékelős talapzaton pedig úgy lehet egyensúlyozással irányítani a virtuális síléceket vagy szörfdeszkát, ahogy az igazit is. Lehet természetesen közben korlátokba is kapaszkodni, így azok is bátran használhatják, akik amúgy nem szívesen űznek ilyen típusú sportokat.

A „lovaglási modult” kifejezetten úgy tervezték, hogy szimulálja a lovaglás és más állatok megülésének élményét. Maga az ülő rész is a valódi nyereggel megegyezően lett kialakítva, az integrált vezérlőkkel történő irányítás pedig olyan érzést ad, mintha magát a kantárt venné a kezébe a felhasználó. Ennek segítségével különösen izgalmassá válhat például az ARK: Survival Evolved című játék, amelyben így testközelből megtapasztalható, milyen érzés lenne egy T-rex hátán utazni.

A „motorkerékpáros modul” is mindennel fel van szerelve, ami egy valódi motoron is megtalálható, gázt adni és fékezni is a megtévesztésig hasonló módon lehet, így használója tényleg átélheti a virtuális jet-ski vagy a MotoGP verseny izgalmait.

A múlt héten megrendezett tokiói Game Show-n bemutatott fejlesztések a legtöbb jelentősebb VR-eszközzel kompatibilisek, beleértve a HTC Vive-ot és az Oculus Rift-et. Forgalomba várhatóan jövőre kerülnek majd a termékek, melyek ára egyelőre még nem ismert.

Forrás: Cnet