Virtuális valóság – már a moziban is

Virtuális valóság – már a moziban is

Virtuális valóság – már a moziban is

szórakozás

2 perc

Jó hír az Assassin’s Creed amerikai rajongótáborának. A játék alapján készült filmbe ugyanis a nézők most a legkorszerűbb vizuális technológia segítségével is belenézhetnek.

A virtuális valóság, vagyis VR-technológia manapság még mindig a közvetlenül nehezen értékesíthető kategóriába tartozik, hiszen magánszemélyek számára drága, és sok esetben a fejlesztés is folyamatosan zajlik. A „hegy nem megy Mohamedhez” elv azonban itt is beválik: a sikeres kampánystratégiák szerves részét képezi a VR-hardverek kihelyezése a potenciális fogyasztók által sűrűn látogatott helyekre – beleértve a mozikat is. Az Egyesült Államok több nagyvárosában ezért komplex VR-élménnyel egybekötve tekinthető meg a sokak által várt Assassin’s Creed című film.

A Virtuális Valóság régebbi, mint gondolná!

A párhuzamos univerzumban játszódó történet virtuális világának kidolgozása a 20th Century Fox, az AMD és a Dell által működtetett Alienware együttműködésének eredménye. A szervezők célja, hogy minden egyes partneri viszonyban álló moziba kihelyezzenek egy Oculus Rift headsettel felszerelt kioszkot, amelyekben végignézhető, vagyis inkább „átélhető” a film egy rövid jelenete. 

A kampány főpróbája december 1-jén zajlott, a Game Awardson, ahol a technológiai különlegességet az érdeklődők Oculus Rift és Samsung Gear VR-headseteken próbálhatták ki. A film egyébként Facebookon is megtekinthető, igaz, megfelelő eszköz híján nem valódi VR-élményként, hanem egy 360 fokos videó formájában.

Utóbbit az különbözteti meg a mozikban kipróbálható új formátumtól, hogy ebben csak egy sík videót lehet körbemozgatni, míg a virtuális valóság világában a fejmozgás segítségével lehet szabadon körülnézni a headsetnek köszönhetően, így akár közvetlenül Michael Fassbender mellett is állhat a néző abban a 15 másodpercben, amíg a videóban feltűnik. A film Magyarországon december 29-től lesz látható a mozikban.

Forrás: The Verge