Zenél, világít és tölt is a Sony okoshangszórója

Kapcsolódó cikkek

Zenél, világít és tölt is a Sony okoshangszórója

Zenél, világít és tölt is a Sony okoshangszórója

szórakozás

2 perc

A japán cég még az őszi IFA elektronikai kiállításon mutatta be az Xperia X23 okostelefon mellett a hangszórót, amely a Google virtuális asszisztensével is együttműködik.

Az SRS-XB501G Bluetooth Speaker rendelkezik egy jókora mélynyomóval és két magas hangsugárzóval (tweeter), amelyek szét tudják szórni a hangot egy zárt szobában vagy akár egy nyitott kertben is.

A készülék a Bluetooth, NFC mellett természetesen wifi-kapcsolatra is képes. A Google Home termékcsaládnak és a beépített Google Assistant megoldásoknak köszönhetően a Sony mindezt úgy tudja párosítani, hogy nincs szüksége saját rendszer kiépítésére. Ez azt jelenti, hogy mindezek működhetnek akár egyszerre, egy időben is a Google Home applikációval. De irányíthatjuk a csatlakoztatott okoshangszórókat hangutasítással, és ezekhez még további, wifi-vel csatlakoztatott hangszórókat is hozzávehetünk, mint például a Google Home Max.

Maga az SRS-XB501G egy erős, műanyag burkolatot kapott, egészen pontosan IP65 minősítésűt. Az IP-védettség (International Protection Marking) nemzetközi jelölés, amivel a készülékház környezeti behatások elleni védettségét jelzik. Az IP65 jelentése, hogy az eszköz teljes mértékben védett por ellen és a kisnyomású vízsugár ellen is.

A hangszóró LED világítást is kapott az előlapon, így zenehallgatás közben különböző fényeket villant fel, de a magassugárzók „stroboszkóppal” is villoghatnak.

Az akkumulátor akár 16 órán át működik töltés nélkül, egyébként tölthető AC adapterrel, illetve USB-C porton keresztül is. Sőt, a porttal más eszközök is tölthetők, így az okoshangszóró akár hordozható akkumulátorként is funkcionálhat.

Forrás: