Zenélő okospaddal gazdagodik Budapest

Kapcsolódó cikkek

Zenélő okospaddal gazdagodik Budapest

Zenélő okospaddal gazdagodik Budapest

szórakozás

1 perc

A budapesti Lengyel Intézet hamarosan egy Chopin és Liszt műveit játszó, egyedülálló utcabútorral ajándékozza meg a főváros lakóit.

2020-ban ünnepeltük Fryderyk Chopin lengyel zeneszerző születésének 210. évfordulóját, amely idén Liszt Ferencet illeti meg. Ebből az alkalomból a budapesti Lengyel Intézet felkérésére és elképzelései alapján a KUUBE Hungary Kft. egy zenélő okospadot fejlesztett ki.

Az intézet vezetőségét a Varsóban nagy népszerűségnek örvendő Chopin-padok ihlették meg, a budapesti változat azonban a lengyel utcabútornak egy lényegesen továbbfejlesztett formája, több szempontból is:

  • rendkívül jó minőségű hanganyag lejátszására alkalmas, 8 férőhelyes,
  • két USB porttal, valamint két vezeték nélküli töltővel felszerelt, amely 20 méteres körzetében korlátlan 4G-alapú wifi-hozzáférést biztosít.

Működését napelemekkel töltött akkumulátorok látják el. Ezen felül a Kuube Plus aktív állapotban környezetének változásait is tudja majd monitorozni: UV-szintet, levegőminőséget, páratartalmat, hőmérsékletet és légnyomást mér.

A zeneszámokat – Chopin és Liszt zeneműveit Farkas Gábor zongoraművész előadásában – a pad használói választhatják majd ki és indíthatják el érintőképernyő segítségével. A zene hangereje úgy lesz beállítva, hogy azt csak a közelben lévők hallhassák, az ott lakók és járókelők megzavarása nélkül.

A különleges utcabútort Budapest közterületén helyezik el, a helyszínnel kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak.