Zenészeknek segít a kézmozdulatokkal irányítható okosgyűrű

Kapcsolódó cikkek

Zenészeknek segít a kézmozdulatokkal irányítható okosgyűrű

Zenészeknek segít a kézmozdulatokkal irányítható okosgyűrű

szórakozás

3 perc

Az Enhancia cég adatok küldését végző okosgyűrűje Neova néven előrendelhető a Kickstarteren. Az érdeklődés akkora, hogy 6 óra alatt – bőven a kitűzött időpont előtt – össze is gyűlt rá az előirányzott összeg.

Az eszköz először a hangtechnika seregszemléjének számító NAMM kiállításon jelent meg. A kiegészítő a zenészeknek nyújt segítséget abban, hogy jobb kezük mutatóujján viselve, fellépéseknél egyszerű és természetes mozdulatokkal adhassanak effekteket a zenéjükhöz.

A Neova gyűrű kilenc érzékelője felismeri a kézmozdulatotokat, és elküldi egy USB-n keresztül a számítógéphez kapcsolt hubra. Gyakorlatilag az összes fontos digitális audio-munkaállomással (DAW) használható. Minden, a gyűrű által felismert gesztus egy-egy paraméterhez rendelhető, ráadásul az eszköz érzékenysége is állítható. A francia cég egy videóban is bemutatja, hogy a kütyü hogyan teheti még kifejezőbbé a zenét anélkül, hogy a muzsikus kizökkenne az előadásból.

Hogy megkülönböztessék a terméket a többi MIDI-gyűrűtől, a vállalat tervezői több mint félszáz zenésszel konzultáltak, amíg megtaláltak a koncert közben legtermészetesebben használható mozdulatokat.

A kezdeti három gesztus mára ötre emelkedett, és az év elején még fejlesztés alatt álló szoftver is tökéletesedett. Az pedig még egyszerűbbé teszi a használatát, hogy a piaci megjelenéskor az eszköz már vezeték nélküli módban működik majd. A Neovához tartozó, az előlapján négy előre programozható gombot is tartalmazó hub egyben töltőként is funkcionál, de a szoftveren keresztül akár zenék százaihoz is hozzáfér a használója.

Az okosgyűrű ára a mostani előrendelési időszak alatt 260 dollár, és a támogatók jövő március körül vehetik kezükbe a csomagot. Ebben a viselhető szenzoron (a „kavicson”) kívül lesz még több különböző méretű pánt, valamint a hub, a Plume-szoftver és többféle csatlakozók is.

Forrás: