Miért legyen hőszivattyúnk?

Kapcsolódó cikkek

Miért legyen hőszivattyúnk?

Miért legyen hőszivattyúnk?

Üzleti Hírek

2 perc

A modern otthonok legtöbbször használatos fűtési megoldásai közé tartozik a hőszivattyú is. Mivel a 21. század egyik legégetőbb problémája a globális felmelegedés, így egyre több olyan megoldás születik az építőipar területén is, ami elősegíti az ökológiai lábnyomunk csökkentését.

A hőszivattyú a tökéletes megoldás arra, ha elszálltak a rezsiárak, hiszen ez az energiahatékonyság tetőfokát hágja. Viszont fontos leszögezni, hogy a beszerelést mindenképpen profi, tapasztalt szakembereknek kell elvégeznie, például a több mint 20 éve a piacon lévő Wagner Solar Hungáriának. 

Mi is az a hőszivattyú?

Ennek a berendezésnek a működése során a külső levegő, a talajvíz vagy a föld saját hőjét áramoltatja be otthonunkba. Bár a működéséhez elengedhetetlen az elektromos áram, viszont egy napelemmel kombinált rendszerrel könnyedén környezetbarátabbá tehetjük. A hőszivattyú az otthonunk levegőjét vagy használati vizét a megfelelő mértékben felfűti vagy lehűti a teljesen megújuló forrásoknak köszönhetően. Lényegében hőenergiát szállít két helység között, esetünkben kintről bentre.

Miért válasszuk a hőszivattyút?

  • Növeli a komfortérzetet! Annak ellenére, hogy a hőszivattyú az otthonunkba kintről szivattyúzza a hőt, még a nagyobb hidegekben, mondjuk egy mínusz 10 fokos téli fagyban is képes egyenletesen tartani a meleget. Nyáron sem kell aggódnunk, hiszen hűtési üzemmódba kapcsolva alacsony költségek mellett is fenn tudja tartani a komfortos hőmérsékletet.
  • Energiahatékony! A jelenleg magas tüzelőanyag- és gázár mellett sokkal gazdaságosabban kivitelezhető egy háznak a felfűtése. Ezzel az újfajta fűtési rendszerrel már az első hónapban érezhetjük a rezsiköltség csökkenését. 
  • Csendes működés! Hűtő és fűtő üzemmódban is rendkívül halk működésnek örvendenek a hőszivattyús rendszerek. Ezáltal tökéletesen alkalmazhatók csendes helyiségek fűtésére is. Úgyhogy nyugodtan felszereltethetjük dolgozó- vagy gyerekszobába, de könyvtárakba is.
  • Megspórolható a gázfűtés- és a klímakiépítés teljes költsége! Mondhatjuk, hogy a hőszivattyú kettő az egyben jelzőt képviseli, hiszen fűtő és hűtő üzemmódja is van. Így nem kell aggódnunk a téli hidegek és a nyári melegek miatt sem.
  • Igazán környezetbarát megoldás! Mivel nem éget el fosszilis tüzelőanyagot, ezáltal gyakorlatilag nem termel semmilyen káros anyagot. A hagyományos tüzelőanyagokból az égés során szén-dioxid keletkezik, ezáltal súlyosan hozzájárulunk a környezetünk szennyezéséhez.

Most már tudjuk, hogy miért érdemes hőszivattyús rendszert beépíttetni az otthonunkba. Nemcsak spórolunk vele, de még a környezetünket is óvjuk a használatával. Ha a Wagner Solar Hungáriára bízzuk magunkat, akkor jobban megérthetjük a pontos működését ennek a rendszernek. Így lehet igazán modern, intelligens otthonunk.