Arcfelismerő technológiát vetnek be a tokiói olimpián

Kapcsolódó cikkek

Arcfelismerő technológiát vetnek be a tokiói olimpián

Arcfelismerő technológiát vetnek be a tokiói olimpián

biztonság

1 perc

A sportolók esetében alkalmazzák a futurisztikus megoldást.

A szervezőbizottság biztonsági terve szerint a résztvevők fotóit feltöltik majd egy online adatbázisba, és az azonosító kártyákba beépített chipek segítségével a tulajdonos beléptetése automatikus lesz a versenyhelyszínekre.

Ezzel szeretnék megkönnyíteni a mintegy 300-400 ezer érintett – sportoló, edző, olimpiai dolgozó – szabad mozgását, és megakadályozni, hogy lopott kártyákkal lehessen belépni a helyszínekre. Emellett várhatóan csökken a várakozási idő, ezáltal a sportolókat kevesebb külső stressz éri, és nem kell a meleg, párás időben sok időt a szabadban tölteniük.

Az arcfelismerő rendszert nem alkalmazzák majd a szurkolóknál, őket a röntgenkapuknál és fémdetektorokkal vizsgálják majd át. A helyszínek 2,5-3 méter magas kerítéssel lesznek körülvéve, térfigyelő kamerákkal és infravörös érzékelőkkel vigyáznak majd a biztonságra.

Az előkészületeket hétvégén tizenkét nemzeti olimpiai bizottság képviselője a helyszínen is megtekintette. A 2020-as tokiói olimpiát július 24. és augusztus 9. között rendezik, míg a paralimpia augusztus 25-én kezdődik és szeptember 6-án zárul – idézte az MTI összefoglalóját a Trend FM hírportál.