Array: újabb taggal bővül az intelligens zárak sora

Kapcsolódó cikkek

Array: újabb taggal bővül az intelligens zárak sora

Array: újabb taggal bővül az intelligens zárak sora

biztonság

2 perc

A kaliforniai székhelyű Hampton cég régóta utazik a zárbizniszben. Első termékük egy olyan vízálló lakat volt még 1973-ból, amit maga az alapító, Dale Hampton tervezett. Ilyen előzmények után várható volt, hogy a biztonsági hardvereket is gyártó cég nem szeretne kimaradni az intelligens eszközök piacáról sem.

A vállalat közlése szerint az Array megalkotását négyéves, a fogyasztók körében végzett kutatás és termékfejlesztés előzte meg. Az eredményhez hozzájárultak az akkumulátorok teljesítményének javításával és a napenergia minél optimálisabb felhasználásával kapcsolatos fejlesztések is.

Egyszerre funkcionális és stílusos

Az otthoni wifi-hálózatot használó Array „intelligens” része egy ingyenesen letölthető alkalmazással működik. Az applikáció segítségével a felhasználó – akár mások számára is – gyorsan létrehozhat e-kulcsokat és e-kódokat, valamint figyelemmel kísérheti az ajtók használatát. Az applikáció, a felhő és a zár között „áramló” adatok természetesen titkosítottak. Az információk bizalmas kezelésének érdekében a felhasználók kétlépcsős azonosítást is igénybe vehetnek.

Azok a lakástulajdonosok, akik kevésbé lelkesednek a technikai újdonságok iránt, de hajlandók a szokásosnál többet költeni otthonuk védelmére, hagyományos zárként is használhatják az Array-t. Az eszköz működtetéséhez ugyanis nincs szükség másodlagos hubra (hálózatra) vagy akkumulátorra. A zár fizikai kulccsal is működik, ugyanakkor kóddal is feloldható, amit egy rejtett, háttérvilágítással ellátott billentyűzet használatával lehet megadni.

A vállalat szerint az eszköz telepítése nem bonyolult, egy rövid oktatóvideó megtekintése után szerintük gyakorlatilag bárki fel tudja szerelni azt a korábbi ajtózár helyére.

Az Array-hez két újratölthető és cserélhető lítium-polimer akkumulátor tartozik, illetve beépített napelem növeli meg és egészíti ki az akkumulátor élettartamát. Kétféle stílusú és különböző színű darabok közül lehet választani, így a hangzatos nevű polírozott króm, szaténfényű nikkel és toszkán bronz színű verziók szerezhetők be. Az iOS és Android applikáción keresztül is kezelhető, illetve az Amazon Echo-val is kompatibilis zár a cég weboldaláról 299 dolláros áron rendelhető meg.

Forrás: