Biztonságos router védheti az otthoni eszközöket

Biztonságos router védheti az otthoni eszközöket

Biztonságos router védheti az otthoni eszközöket

biztonság

2 perc

A vírusirtóiról is ismert Norton új készüléke nem csupán a WiFi szórására alkalmas, hanem különböző szenzorjaival monitorozni is képes az adatforgalmat, ezáltal időben észreveheti az illetéktelen betolakodókat.

Az eszköz a Norton Core elnevezést kapta, és a biztonságos, pontosabban biztonságos és felhasználóbarát működést helyezi a középpontba. A Core emellett követi az elmúlt évben kifejezetten hangsúlyossá vált trendet, miszerint a routerek akár jól is kinézhetnek.

Hol vannak rések az IoT pajzsán?

Nem titkolt tény, sőt a kiberbiztonsági szakértők gyakran ismételgetett mantrája, hogy a Dolgok Internete és az okosotthon biztonsági helyzete borzasztó állapotban van. Az intelligens készülékeket védő megoldásokon játszi könnyedséggel áttörhetnek a hackerek, már ha létezik egyáltalán bármilyen védelmi mechanizmus – írta a HWSW.

A Norton a készüléket egy sor védelmi vonallal felszerelte, így például mély csomagelemzéssel (DPI) figyeli az áthaladó tartalmakat, és elcsípi az ismert kártevőket, továbbá a hálózatra csatlakoztatott eszközök közötti, potenciálisan rosszindulatú adatkommunikációt is képes észlelni. Ha az utóbbira utaló jelet talál, a router automatikusan leválasztja a szóban forgó eszközt a hálózatról, karanténba helyezi azt, és értesíti a felhasználót.

A termék előreláthatólag 2017 tavaszától kezdve lesz elérhető, az amerikai felhasználók addig 200 dollárért (közel 60 ezer forintért) rendelhetik elő, onnantól kezdve pedig 280 dollárt (80 ezer forintot) kell fizetni majd az eszközért. Az apróbetűs részből az is kiderül, hogy maga a biztonsági szolgáltatás árát ez nem tartalmazza, csak az első évben, onnantól kezdve további évi tíz dollárt kell ezért fizetni.