Új funkciókkal bővül a Samsung Pay

Új funkciókkal bővül a Samsung Pay

Új funkciókkal bővül a Samsung Pay

pénzügy

2 perc

Tovább terjeszkedik a dél-koreai vállalat immár egyéves mobilfizetési szolgáltatása, új piacokon is megjelenik és további digitális pénztárca szolgáltatásokat is kínál.

Három új taggal – Malajziával, Oroszországgal és Thaifölddel – bővült azon országok listája, ahol a felhasználók elérhetik a Samsung Pay szolgáltatást. Ezzel 2016 végére már 10 országban működik a mobilfizetési szolgáltatás, Magyarországon még nem elérhető. A vállalat egyúttal bejelentette globális együttműködését a Mastercarddal, amelynek értelmében 2017 elejétől egyszerűsített online fizetést és gyors ellenőrzést kínálnak a Masterpass digitális fizetési szolgáltatáson keresztül. 

100 millió tranzakciónál jár a Samsung Pay

„A tavaly Dél-Koreában bevezetett szolgáltatásra a piac nagyon pozitívan reagált. Az online fizetések az 1,75 milliárd dollárnyi (körülbelül 500 milliárd forintnak megfelelő) feldolgozott tranzakció több mint negyedét tették ki. Ez is bizonyítja, hogy a fogyasztók aktívan keresik a megoldásokat, amelyek gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságossá teszik az online vásárlást” – jelentette ki Thomas Ko, a Samsung Pay vezérigazgatója.

A mobilfizetési szolgáltatás zavartalan online fizetési platformot biztosít a fogyasztóknak a többi között a következő előnyökkel: 

 – Gyors ellenőrzés: a hosszú online űrlapok kitöltési folyamata elhagyható. A gyors ellenőrzési megoldással a fogyasztók Mastercard hitel- vagy bankkártyáikat használhatják a Samsung Pay számlájukon mentett szállítási adatokkal együtt az online tranzakciók gyors teljesítéséhez. 

 – Vásárlás bármely eszközről: a fogyasztók online vásárolhatnak számítógépről, tabletről vagy okostelefonról a kedvenc webhelyükön vagy alkalmazásaikon keresztül.

 – Biztonságos tranzakciók: online fizetéskor a rendszer a hitel- vagy bankkártya tényleges száma helyett egy egyedi, titkosított tokent használ. A felhasználók biztonságos módszerekkel hitelesíthetik tranzakcióikat, ezek közé tartozik a Samsung mobileszközökbe épített ujjlenyomat-leolvasó. 

 – Alkalmazáson belüli fizetések: a vevők bizonyos applikációkon belül is használhatják a Samsung Payt fizetésre a mikrotranzakciókhoz vagy az e-boltokban. Egyelőre csak az alkalmazások szűk körében lesz elérhető a lehetőség, de a tervek szerint ezt a listát is bővítik majd.