Így pörgesd fel az okosotthonod

Kapcsolódó cikkek

Így pörgesd fel az okosotthonod

Használd az okosotthonod működtetéséhez az egyik legjobb globális, okosotthon és IoT platformot!

Üzleti Hírek

2 perc

Ugyan Magyarországon még nem annyira elterjedt az okosotthon, de ettől függetlenül ez még nem jelenti azt, hogy ha elhatároznád magad a kialakítása mellett, akkor ne lennének különböző választási opcióid.

Elég csak megnézni a OkosabbOtthon.hu Tuya termékeinek kínálatát, amelyben megtalálható több száz különböző márkájú eszközt egyetlen platformról lehetséges irányítani. A Tuya ugyanis egy olyan globális intelligens platform, amely összeköti a fogyasztókat, a márkákat, az OEM-eket és a kiskereskedelmi láncokat, hogy megfeleljen az intelligens termékfunkciók iránti igényeknek.

Így nem lesz egyetlen olyan szeglete sem az otthonodnak, ahol ne lehetne valamilyen Tuya terméket használni. Sőt a Tuya alkalmazáson keresztül egyes eszközök képesek akár egymással is kommunikálni, ami szintén hihetetlenül nagy előnyt jelent a számodra.

Hogy miért?

Nincs reggel jó kávé nélkül - hozzánk hasonlóan valószínűleg ezt te is így gondolod. Abban az esetben pedig, ha beszerzel egy, a Tuya platformhoz tartozó kávéfőzőt, akkor a gépet akár a rendszerrel is bekapcsoltathatod, mikor kilépsz a szobád ajtaján reggel. Az ajtónyitás- érzékelő ugyanis az alkalmazáson keresztül továbbítja a jelet a berendezésnek.

Egy másik remek példa: vásároltál egy hőmérő szenzort, amely érzékeli a hőmérséklet növekedését a helyiségben, és ha az a korábban beállított érték fölé megy, akkor bekapcsolja a klímát.

Vagy tegyük fel, mondjuk, hogy kinyitod kicsit az ablakokat, hogy szellőztess. Ezt érzékeli a nyitásérzékelő, amelynek hatására leadja a jelet a légtisztítónak, és a berendezés pedig erre az időre lekapcsol. Így az nem megy majd feleslegesen.

A platformba integrált termékek egy harmadik fél szolgáltatásaival is kompatibilisek

A Tuya platformba integrált termékek a Google Home, az Amazon Alexa, a Siri és a Cortana alkalmazással is kompatibilisek, ami azt jelenti, hogy az eszközöket hangutasításokkal is működtetheted.

Így ha véletlenül pont nincsen a kezedben a telefonod, akkor elég csak megkérni a hangasszisztensedet, hogy kapcsolja fel a lámpákat, vagy húzza fel a redőnyt, hogy ne neked kelljen a reggeli rohanásban ezzel bajlódnod.

Automatizációk beállítására is lehetőség van

Ahhoz, hogy egy bizonyos művelet végrehajtásra kerüljön, nem feltétlenül szükséges az alkalmazás vagy a hangutasítás. Állíts be helyette inkább különböző automatizációkat a platform segítségével!

Például a helyiségbe beszűrődő napfény alapján automatikusan bekapcsoltathatod az intelligens dugót, vagy naplemente előtt fél órával felkapcsoltathatod a rendszerrel a kinti lámpákat.

Végül még annyit említenénk meg, hogy az eszközök működtetése a családdal is megosztható

Ha szeretnéd megosztani a családtagjaiddal is az okoseszközeidet, hogy ők is tudják működtetni, akkor ezt a Tuya platformon keresztül könnyedén megteheted. Sőt lehetőséged van arra is, hogy különböző szerepköröket ossz ki. Így elkerülheted azt, hogy egyesek ne tudjanak szórakozni a berendezéseiddel.