Így lehetséges a csomagküldés külföldre

Kapcsolódó cikkek

Így lehetséges a csomagküldés külföldre

Így lehetséges a csomagküldés külföldre

Üzleti Hírek

2 perc

Érdekes módon a csomagfeladásnál, ha a hazai postahivatalainkra gondolunk, két nagyon különböző nézőpontot vehetünk észre. Sokaknak fogalmuk sincs, hogy nem csak belföldre tudunk csomagot feladni a tradicionális postánkkal, hanem akár külföldre is. Mások viszont épp ellenkezőleg, mivel amúgy is gyakran járnak postára, rögtön az illetékes kollégákhoz fordulnak, jogosan feltételezve, hogy ott tudjanak elintézni egy helyen mindent, így a külföldi csomagfeladást is.

Ahol minden cég ajánlatát láthatjuk

Létezik egy weboldal, a Csomagnet.hu, amely összesíti a hazánkban jelenleg elérhető valamennyi csomagküldő szolgáltató ajánlatát, természetesen csak a megbízható szolgáltatást ellátókat. Ezen az oldalon is megtaláljuk a hazai MPL csomagküldési lehetőségeit külföldre is, nem csupán belföldre. Nem kell ezért besétálnunk a postára, elérhető online is minden információ, pusztán csak néhány kattintásnyira.

Első körben itt is válasszuk ki a célországot. Vegyük figyelembe azonban, hogy vannak olyan helyek, ahová az MPL nem szállít, így abban az esetben másik szolgáltatót kell választanunk, amelyet a Csomagnet.hu oldalán szintén megtehetünk. Ezt követően írjuk be a csomagunk paramétereit, azaz a hosszúságát, szélességét, magasságát és a súlyát, és máris nézhetjük az ajánlatokat. Fontos, hogy a méretet nagyon alaposan adjuk meg, mert néhány centi eltérés is nagy különbségeket jelenthet az árazásnál.

Több különböző árazási zóna

Az MPL összesen 4 különböző ajánlattal, azon belül pedig több különböző árazási zónával rendelkezik az országok tekintetében. Ezért is érdemes odafigyelni, amikor kitöltjük a Csomagnet.hu oldalán a kalkulátor alapadatait, hogy minden pontos legyen, hiszen a díjazást befolyásolja.

A Nemzetközi EMS gyorsposta szolgáltatásával a világ minden pontjára szállíthatunk. Európán belül a szállítási idő mindössze 2-3 munkanap, a többi országba 3-6 munkanap. A következő szolgáltatástípus az MPL Europe Standard, amellyel Európán belül szállíthatunk, ennek az ideje 2-4 munkanap.

Az Európa+ csomagküldési lehetőséggel szintén Európán belüli csomagszállításra van mód, a környező országokba 2-3 munkanap, míg távolabbi országokba 3-7 munkanap a kézbesítési idő. Végül pedig a negyedik opcióval, a Nemzetközi Postacsomaggal világszerte küldhetünk csomagokat, ezek 4-15 munkanap alatt érnek célba.

Az MPL előnyei

Hazánkban az MLP kétségkívül előnyben van a többi csomagküldő vállalattal szemben, abból a szempontból, hogy egy több évtizedes múlttal rendelkező nagyvállalatról van szó, amelyet minden hazai állampolgár ismer, így első kézből értesülhet a szolgáltatásainak részleteiről.

A csomagot fel tudjuk adni Postapontokon is, de ha azt az opciót választjuk, akkor házhoz is jönnek a küldeményekért. Törékeny csomagok feladására is lehetőség van, és értékbiztosítást is kérhetünk. Ha mégis más küldési módot választanánk, akkor arra is lehetőséget biztosít a Csomagnet.hu, mely műveletet a kalkulátor oldala segítségével pillanatok alatt elvégezhetünk.