Így intézheti digitális ügyeit biztonságosan és okosan

Kapcsolódó cikkek

Így intézheti digitális ügyeit biztonságosan és okosan

Így intézheti digitális ügyeit biztonságosan és okosan

IoT Podcast

1 perc

A blokklánc-technológia nemcsak a virtuális devizák biztonságát, vagyis hamisíthatatlanságát biztosítja, hanem igaz lesz a jövő úgynevezett okosszerződésére is, angol nevén smart contract-ra is.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

De vajon ez pontosan mit jelent? Hogyan néz ki a szerződés létrejöttének folyamata? Erről beszélgettünk a BlockBen informatikai igazgatójával, Szabolcsi Andrással.

A koronavírus-járvány miatt nagyon sok területen hangsúlyossá vált a digitális ügyintézés. Ugyanakkor még mindig sok esetben hiányzik a megfelelő online biztonsági protokoll a hiteles bonyolításhoz. Pedig létezik megoldás, amely egyszerre biztonságossá és hitelessé teheti az e-kereskedelmet, az ingatlan- és vagyonkezelést vagy a közszféra szolgáltatásait.

„Az okosszerződés a blockchain-technológia egyik legismertebb felhasználási módja. Ez a digitális szerződés blokkláncra épül, és olyan, előre programozott kódokat, algoritmusokat tartalmaz, amelyek bizonyos feltételek teljesülésekor automatikusan végrehajtanak egy következményt. A szerződés tehát előre programozott és a benne szereplő megállapodások, például fizetési tranzakciók, automatikusan megtörténnek, a leírtakat nem lehet utólag átírni” – összegezte Szabolcsi András.

További részletekért hallgassa meg a Trend FM műsorát!