Milyen mikrofont és fejhallgatót válasszunk a számítógéphez?

Kapcsolódó cikkek

Milyen mikrofont és fejhallgatót válasszunk a számítógéphez?

Milyen mikrofont és fejhallgatót válasszunk a számítógéphez?

Üzleti Hírek

2 perc

Kell egyáltalán mikrofon és fejhallgató a számítógéphez? Erre a kérdésre is keressük a választ a cikkünkben. Ez ugyanis nem egyértelmű, mivel más-más felhasználás mellett különbözőek lesznek az igények. Akinek viszont szüksége van rájuk, nem mindegy, milyet választ.

Kell egyáltalán mikrofon és fejhallgató egy számítógéphez?

Aki tudja, hogy kellenek neki ezek a kiegészítők, az csak simán felmegy az internetre, és megnézi a PC Aréna fejhallgatóit és mikrofonjait, majd megrendeli a számára legszimpatikusabbat. De nem minden esetben ilyen egyértelmű. Nézzünk meg pár esetet, hogy kell-e vagy sem! Amit előre el lehet mondani, az az, hogy mindenképp a saját igényeink és életkörülményeink fogják meghatározni azt, hogy szükségünk van-e ezekre az eszközökre vagy sem.

Ha valaki egyedül él, és sokat hallgat zenét a gépén, ráadásul hangosan, akkor számára nem lesz létkérdés ez a két kiegészítő. Ugyanígy nem szükséges akkor sem, ha laptopot használunk, amin keresztül a beépített mikrofonnak és hangszórónak köszönhetően tudunk kommunikálni a rokonokkal és a munkatársainkkal is.

Ellenben ha otthonról dolgozunk, de nem tudunk elvonulni és zavar minket a gyerkőcök hangos játéka, akkor kelleni fog egy fejhallgató, amivel kizárjuk a külvilágot. Ugyanígy kelleni fog akkor is, ha olyan számítógépes játékokkal játszunk, aminél lehet kommunikálni egymással. Egy csapatverseny esetén ez kifejezetten fontos.

Milyen fejhallgatót és mikrofont válasszunk a számítógéphez?

Aki nem kifejezetten zeneszerzőként ül a gép elé, annak nem feltétlenül lesz szüksége a világ legjobb fülhallgatójára. Persze ha sokat hallgat rajta keresztül zenét, akkor jó, ha nem egy gyenge minőségű, basszust is csak hallásból ismerő darabot választ.

De ezt leszámítva jó eséllyel inkább az fog minket befolyásolni a döntésünkben, hogy ha hosszabb ideig is használni akarjuk, akkor mennyire lesz számunkra kényelmes ez a két kiegészítő. 

Nem véletlen, hogy “headset” formában készülnek a számítástechnika ezen kiegészítői, így a fejünkre vagy fülünkhöz erősített eszközök nem foglalják el egyik kezünket sem, nem kell a szánk elé tartanunk a mikrofont, hogy halljanak is minket a túloldalon.

Az, hogy valaki a fülhallgatót, míg más a fejhallgatót preferálja, egyéni ízlés kérdése. Azonban azért azt érdemes megemlíteni, hogy jellemzően egy fejhallgató esetén jobb lesz a mikrofon minősége (de a hangereje mindenképp). Már csak azért is, mert jellemzően kihajtható, így közelebb kerül a szánkhoz. Ugyanakkor zajszűrés szempontjából a fülhallgatók sokkal jobban vizsgáznak. Ha ez is cél, akkor érdemes ilyen headseten gondolkodni.

Szempont lehet még, hogy vezetékes vagy Bluetooth változatot válasszunk-e. Előbbit nem kell tölteni, utóbbinál nem baj, ha használat közben főzünk, vagy kimegyünk egy pohár vízért.

Döntsenek a saját preferenciák!

Leírtuk az előnyöket és hátrányokat, de senki helyett nem dönthetünk. Mindenki döntse el maga, hogy milyen mikrofon és fejhallgató a legjobb számára.