AGTECH SUMMIT: milyen lesz a jövő mezőgazdasága?

Kapcsolódó cikkek

AGTECH SUMMIT: milyen lesz a jövő mezőgazdasága?

AGTECH SUMMIT: milyen lesz a jövő mezőgazdasága?

agrár

2 perc

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara november 24-én rendezi meg a kifejezetten agrárdigitalizációval foglalkozó eseményt.

A szervezet NAK TechLab programja mintegy három éve támogatja a hazai agrárstartupokat. Az eredmények átfogó bemutatása érdekében jött létre az AGTECH SUMMIT, amely kiemelt célja, hogy szakmai előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel és gyakorlati bemutatókkal szemléltesse a legfontosabb fejlesztéseket, illetve átfogó képet adjon a szektor jövőjéről.

„A digitalizációs megoldások bevezetése az agráriumban kiemelten fontos, hiszen ezen technológiák alkalmazása a termelők jövedelmének növekedését jelentheti, valamint használatuk a fenntarthatósági törekvéseket is támogatja. Az AGTECH SUMMIT eseményen szélesebb közönség is megismerheti azokat a piacképes fejlesztéseket, melyekkel a szektor digitalizációs szintje előremozdítható” – hangsúlyozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

Részletes program és regisztráció a rendezvényre: www.agtechsummit.info

A rendezvényen olyan fontos és izgalmas témakörökről lesz szó, mint a startupok megoldásai által újonnan létrejött piacok, a kockázati tőkebefektetők hozzáállása az agráriumhoz, az űrtechnológián alapuló adatgyűjtés hasznosulása a szektorban, vagy például a mezőgazdaság viszonyulása a robbanásszerű digitalizációs változásokhoz.

Emellett szó esik az új megoldások szektorba való implementálásáról, illetve az újszerű technológiák alkalmazásának kérdéséről a generációváltás vonatkozásában.

Az előadók sorában szerepelnek a szektor legjelentősebb szakmai és technológiai szereplői, döntéshozók és fejlesztők. Az előadások mellett az érdeklődők gyakorlatban is megismerkedhetnek az innovatív startupok megoldásaival.