Így videotelefonálhat a kapucsengővel

Így videotelefonálhat a kapucsengővel

Így videotelefonálhat a kapucsengővel

biztonság

2 perc

A modern kastélyok, villák egyik fontos felszerelése a kapunál lévő kamera. Ma már nincs szükség drága kastélyra és nehézkes beépítésre ahhoz, hogy a lakástulajdonosok videotelefonáljanak az ajtó előtt állókkal.

Ezt ígéri a Ring Video Doorbell a kapucsengők piacán. Az ötlet maga már régóta létezik az M2M (machine-to-machine, gépek közötti kommunikáció) területén, de a korábbi megoldások drágák voltak, túl lassan csatlakoztak vagy nem mindig működtek megfelelően.

Ha bárki az ajtó elé lépve megnyomja a Ring gombját, akkor a készülék automatikusan a ház wifi-kapcsolatán keresztül elküldi az értesítést az ott lakók okostelefonjára, akik egyetlen kattintással videobeszélgetést kezdeményezhetnek – legyenek akár a nappaliban vagy a munkahelyükön. A telefonnál lévő fél látja és hallja is, aki az ajtó előtt áll, míg a becsengető csak hallja a tulajdonos hangját.

Ha egy okoszárral is összekötik a csatlakoztatott csengőt, akkor távolról is kinyitható az ajtó a vendégeknek, de ezen funkció nélkül is használható a Ring arra, hogy instrukciókat adjon például a csomagküldő szolgálat kiszállítójának.

A megoldást ezen felül mozgásérzékelővel is felszerelték, így nemcsak akkor szól, ha valaki jó szándékkal közel lép a bejárathoz, hanem arról is értesít, ha valaki csengetés nélkül mindjárt az ajtó feltörésével próbálkozna. Ha a ház tulajdonosa nem tud azonnal reagálni az értesítésekre, akkor a felvételeket, képeket külön rögzíti a fejlesztés.

A Wired tesztjéből kiderül, hogy az eszközt kifejezetten könnyű felszerelni, de olyan hiba időnként előfordult, hogy akár fél percet is várni kellett, mire a csengetés után megérkezett az értesítés a telefonra, ami elég hosszú idő az ajtó előtt álló számára.

A mozgásérzékelő funkció természetesen olykor-olykor küldhet hamis riasztásokat, de a beállításokkal való rövid játék után ezek is kiszűrhetőek. A mozgásérzékelővel összekötött videorögzités további előnye, hogy erősítheti az ott lakók biztonságérzetét.

Az eszköz 199 dollárba kerül, ami még mindig olcsóbb, mint számos high-tech biztonsági kamera, ráadásul a Ring még kaputelefonként is működik.