mHealth: Együttműködést kötött a Medidata és a Garmin

mHealth: Együttműködést kötött a Medidata és a Garmin

mHealth: Együttműködést kötött a Medidata és a Garmin

egészség

2 perc

A közös fejlesztés hozzájárulhat a betegnyilvántartás és a vizsgálatok színvonalának javulásához.

A klinikai kutatások felhőalapú megoldásaiban élenjáró Medidata nemrég bejelentette együttműködését a Vívofit fitneszkarkötőről is ismert Garminnal. Céljuk többi között, hogy hozzájáruljanak az mHealth (mobile Health, vagyis a hatékonyabb orvoslást elősegítő mobil- és okoseszközök) elterjedéséhez, valamint az adatgyűjtés és kiértékelés hatékonyságának a javításához.

Glen de Vries, a Medidata elnöke szerint a kooperáció javíthatja a betegnyilvántartás, valamint a vizsgálatok hatékonyságát, és növeli az „ügyfélélményt”, ami itt inkább a páciensek elégedettségét jelenti.

A karkötővel mérhető a lépésszám és a megtett távolság, az elégetett kalóriák mennyisége és az alvással töltött órák száma. A vízálló eszköz – amely LCD-kijelzőn jeleníti meg a mért eredményeket – a Medidatának köszönhetően immár a betegadatok rögzítésére is képes lesz, ami nem elhanyagolható a különböző klinikai vizsgálatok folyamán. A Vívofit mellett szólt az akkumulátor hosszú élettartama, illetve hogy egyszerűen, gyorsan rögzíthetők a szükséges adatok. Mindez megkönnyíti az együttműködést a különböző klinikai vizsgálatokban résztvevő tesztalanyokkal is, illetve komplexebb elemzéseket is lehetővé tesz.

A felhőalapú technológia a hordható eszközöknek köszönhetően gyűjti az információkat, amelyek aztán összevethetőek a hagyományos klinikai adatokkal, beleértve a laborvizsgálatok eredményeit, a különböző életfunkciókhoz kapcsolódó adatokat, a kórtörténetet és a mellékhatásokat is.

Az amerikai Medidata jelenleg is olyan vezető egészségügyi vállalatokkal dolgozik együtt, amelyek az okoskarkötő egészségügyi ellátásban való felhasználhatóságát tesztelik. 15 perces szakaszokban végzik a méréseket, majd megnézik, hogy az eredmények miként építhetők be a hagyományos orvoslásba, illetve hogyan hasznosítható a beteg egészségi állapota és a szervezet válaszreakciói alapján.

Forrás: M2M Magazine