Még több kényelmet kínál a Google Asszisztens

Kapcsolódó cikkek

Még több kényelmet kínál a Google Asszisztens

Még több kényelmet kínál a Google Asszisztens

energia

1 perc

Mostantól a virtuális asszisztens segítségével előre programozhatók az okosizzók, így például a Hue és más fényforrások működése, ahogy erről az Android Police és a Reddit olvasói beszámoltak.

A funkció az ütemezett aktivitások (scheduled actions) menüponton keresztül működik, és például a „Hé, Google, reggel hétkor kapcsold fel a villanyt” angol nyelvű utasításra reagál. Vagy éppen az okoshangszórót arra is megkérhetjük, hogy akár aznap, akár a következő hét bármelyik napján adott időben kapcsolja be a kávéfőzőt vagy indítsa el a locsolórendszert.

Konkrét időpont megadása nélkül, például a napkelte vagy napnyugta kifejezésre is képes a Google Assistant a megfelelő időben változtatni a fényeket.

Bár a funkció működőképes, az Engadget értékelése szerint van még rajta mit finomhangolni. Ha például a holnap utasítás konkrét időpont nélkül hangzik el, akkor elfogadja ugyan a rendszer, de nem történik semmi.

Bár a cég dokumentációjában szerepel, hogy az időzített tevékenységek törölhetők, a kommentelők szerint ez a funkció, egyelőre nem működik. A digitális asszisztens okosotthonokra vonatkozó leírása azonban azt ígéri, hogy erre már nem kell sokat várni.

Forrás: