Méltó ellenfelet kaphat az Apple okosórája

Méltó ellenfelet kaphat az Apple okosórája

Méltó ellenfelet kaphat az Apple okosórája

gyártás

2 perc

A Google még ebben az évben szeretné piacra dobni luxuskivitelű Android Wear okosóráját, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy letaszítsa a trónról az Apple intelligens kiegészítőjét.

Komoly vetélytársat kaphatnak az Apple Watch okosórák, a Google ugyanis még az idei év folyamán szeretne színre lépni saját intelligens kiegészítőjével. A keresőóriás ennek jegyében megállapodást kötött az Intellel, illetve az avantgárd, kifinomult órakollekcióiról ismert Tag Heuerrel.

Android Wear

A Huawei is szemet vetett az okosórapiacra >>Az új luxuskiegészítő valószínűleg nem kínál majd számtalan extra funkciót az elődeihez képest. A három vállalat inkább azokra az apró részletekre figyel oda, amelyek megjelenésben és mechanikai szempontból fogják megkülönböztetni a terméket a többi versenytársától. Bár az új technológiák lelkes rajongói számára az új kiegészítő várhatóan nem lesz nagy durranás, a cégek abban bízik, hogy a megállapodásuk mégis mérföldkőnek számít majd.

Ahogyan David Singleton, a Google Android Wear okosórákért felelős fejlesztési igazgatója elmondta: a mostani egyezség csupán egyike azon partnerkapcsolatok hosszú sorának, melyeket a társaság az Android Wear piacra dobása óta kiépített más fejlesztőkkel.

A neves óragyártók körében nem feltétlenül a Tag Heuer lesz az egyetlen, amellyel a keresőóriás megállapodást köt, ez csak az első állomása egy hosszú folyamatnak. Azért senkinek ne legyenek kétségei afelől, hogy a trió nem titkolt szándéka az, hogy letaszítsa a trónról az Apple óráját. És bár az igazgató nem árulta el, hogy milyen áron kerülnek majd forgalomba az exkluzív Android Wear karórák, azt máris borítékolni lehet, hogy nem lesz olcsó mulatság.  

A nagy ellenfél, az Apple Watch okosórák

A Tag Heuer eddigi története során mindig is úttörőnek számított a technológiai innovációban. „Az óragyártó alkotott például elsőként olyan órákat, amelyekbe stopperórát szereltek” – emlékeztetett David Singleton. Az sem mellékes, hogy a Tag Heuer vevőkörét figyelembe véve a Google most olyan piacokra is betörhet, ahol eddig nem tudta megvetni a lábát. A boltok polcain ugyanis egyre több egyszerűbb kivitelű, de árban jóval kedvezőbb okosóra sorakozik, ilyen például a Moto 360, az Asus ZenWatch vagy a Huawei Watch.

A Swatch is beszáll az okosóra-őrületbe >>Ezek az időmérők azonban elég távol állnak formatervezésben és árban is mondjuk a Rolex színvonalától. A Tag Heuerrel kötött partneri kapcsolat révén a Google viszont most eljuthat a tehetősebb vásárlókhoz is, emellett olyan tapasztalatokat szerezhet az órapiacon, melyek eddig még nem álltak rendelkezésére.

A Tag Heuer kollekciója

Az talán már kevésbé kézenfekvő, hogy a keresőóriás miért szövetkezett az Intellel, hiszen az informatikai vállalat eddig nem igazán volt jelen a viselhető kiegészítők piacán. David Singleton a választást az Intel eddigi eredményeivel és innovatív termékeivel magyarázta. A Google fejlesztési igazgatója szerint harmadik partnerük lesz felelős azért, hogy a luxuskivitelű Android Wear órákat valóban okossá tegye a létező legkorszerűbb technológiák segítségével.

Forrás: Wired