Saját PC-vel rukkolt elő a Huawei

Saját PC-vel rukkolt elő a Huawei

Saját PC-vel rukkolt elő a Huawei

gyártás

3 perc

A 2016-os Mobile World Congress-en a vállalat bemutatta első „kettő az egyben készülékét”.

A MateBook a cég szerint egy olyan hatékony mobileszköz, amely egyesíti magában a mobilitást, a magas teljesítményt, a dizájnt, a munkát és a szórakozást. A készülék Magyarországon várhatóan 2016 második negyedévében lesz elérhető.

A Huawei ezzel a fejlesztéssel is válaszol a hordozható, stílusos és intelligens eszközök iránti keresletre, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kapcsolatban maradjanak bármely környezetben.

A Barcelonában most bemutatott laptop-tablet hibriddel a vállalat folytatja azt a stratégiáját, amely keretében együttműködik a leginnovatívabb piacvezetőkkel. A készülék hatodik generációs Intel Core M processzorral rendelkezik, hogy megfeleljen a legszigorúbb üzleti felhasználói igényeknek.

Windows 10-et futtatva a MateBook a Microsoft eszközeit alkalmazza, beleértve a legújabb böngészőt, a Microsoft Edge-t és a Corana digitális személyi asszisztenst.

Ultravékony, innovatív dizájn

A készülék kiváló minőségű fémből készült, minimális díszítésének köszönhetően elegánst külsőt kapott. A MateBook készülékteste masszív, mégis vékony és könnyű: mindössze 640 gramm.

Az eszköz 12-inches IPS multi-touch képernyőjét vékony keret veszi körül, így a kijelző és a készüléktest aránya 84 százalék, a felbontása 2160x1440, a látószöge 160 fokos, a színskálája pedig 85 százalékos.

Hosszú üzemidejű akkumulátor

A tervezésnél elsődleges szempont volt az akkumulátor ereje és üzemideje. A MateBook-ot 33,7 Wh nagysűrűségű lítium akkumulátorral szerelte fel a gyártó, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó akár 9 órán át dolgozzon, 9 órán használja a netet vagy 29 órán át hallgasson zenét rajta.

A MateBook a Huawei speciális energiatakarékossági technológiáját alkalmazza. Az eszköz aksija két és fél óra alatt teljesen feltölthető, ha erre nincs idő, akkor egy óra alatt elérhető a 60 százalékos töltöttség.

MatePen  

A gyártó egy 2048 szintű nyomásérzékenységű érintőtollat is kínál a MateBook mellé, amely késés nélkül jeleníti meg a felhasználó által végzett finom mozdulatokat. Emellett a MatePen bonyolultabb grafikai és matematikai funkciókat is ellát, és lézermutatóként is alkalmazható.

One-touch technológia

A készülék ujjlenyomat-olvasója egyszerre nyújt biztonságot és gyors hozzáférést: ujjlenyomat felismerő funkciója 360 fokos azonosításra képes. A MateBookban található az iparág leggyorsabb ujjlenyomat-olvasója, amelynek elég egyetlen érintés, hogy feloldja a készülék zárolását.