Újabb lépés a távvezérlésű otthonok felé

Újabb lépés a távvezérlésű otthonok felé

Újabb lépés a távvezérlésű otthonok felé

gyártás

1 perc

A Whirlpool bejelentette, hogy a jövőben több készüléke is hangvezérléssel irányíthatóvá válik az Amazon Echo okoshangszóróján keresztül.

Az Amazon által kifejlesztett hangvezérléssel irányítható eszközök, így az Echo, az Echo Dot és a Tap is csatlakozhat a gyártó berendezéseihez. A Las Vegas-i CES-en történt bejelentésen a cég prezentációján elhangzott, hogy így a felhasználók hangutasítások segítségével is képesek lesznek a távolról vezérelt időzítésre és irányításra.

A fogyasztók a már meglévő intelligens készülékeiken – a tűzhely, a hűtőszekrény, a mosogatógép, a mosó- és szárítógép esetében – is használhatják ezt a funkciót, amint elérhetővé válik a Whirlpool Amazon Alexa alkalmazás. 

A GE termékein már egy ideje elérhető a kereskedőcég okosotthon-vezérlőjén keresztül történő hangvezérlés, ám ennél az innovációnál a fejlesztők még egy külön virtuális asszisztenst is beiktattak a képbe, amely Geneva névre hallgat. Így a felhasználók arra kérhetik meg Alexát, hogy kérdezze meg Genevától, mikor végez a mosogatógép.

Hasonlóképp működik ez majd a Whirlpool berendezéseknél is: a kapcsolódó alkalmazáson keresztül a felhasználók távolról is indíthatják a mosást, szárítást, érdeklődhetnek a tűzhely állapotáról, állíthatnak a hőfokon, de a hűtőszekrény szűrőinek adatait vagy a fagyasztó hőmérsékletét is ellenőrizhetik.

Forrás: CNET