Még jobban felértékelődhet az informatikai képzés

Kapcsolódó cikkek

Még jobban felértékelődhet az informatikai képzés

Még jobban felértékelődhet az informatikai képzés

IoT Podcast

1 perc

Egyre több tanfolyam érhető el a digitális képességek fejlesztésére. Van, aki csak bővíti ismereteit, de sokan pályamódosításon gondolkodnak inkább.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

Nem kellenek nagy ívű elképzelések, ha még nincsenek, egy kéthetes „bemelegítő” kurzus után könnyebb a döntés – mondta az IoT Zóna rádióműsorban a négy éve alapított PROGmasters alapító-vezetője, Filep Szabolcs.

Az elmúlt néhány évben több mint 20-szorosára bővült idehaza az intenzív és gyakorlatorientált szoftverfejlesztő tanfolyamok hallgatóinak a száma. Az úgynevezett bootcampek segítségével egyre többen kezdhetnek új karriert programozóként néhány hónap tanulás után.

A koronavírus-járvány során felértékelődött a digitalizáció életünk szinte minden területén, és a gyors, 3-12 hónapos bootcamp képzési lehetőségek is még inkább fókuszba kerültek. Ezek a tanfolyamok nemcsak új szakmát adhatnak, hanem az informatikai szektor hatalmas munkaerőhiányát is mérsékelhetik.

A PROGmasters szerint képzéseik előnye, hogy ez egy kreatív, jövőbiztos terület. Egyes prognózisok azt jósolják, hogy 2030-ra a jelenleg végzett munkák 52%-át automatizálható a jelenleg ismert technológiákkal.

Ugyanakkor azt is fontos látni, hogy az informatikai fejlesztések világában nem csak fejlesztők dolgoznak. Egy projekt sikeres megvalósításában a kódolók mellett a többi között tesztelő és scrum master is részt vesz, valamint a product owner és business analyst munkája sem elhanyagolható.

További részletek a Trend FM-en elhangzott interjúban!