Nyomkövetés egyszerűen

Nyomkövetés egyszerűen

Nyomkövetés egyszerűen

IoT Podcast

17 perc

Az utóbbi években már nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kisebb cégek és a magánszemélyek számára is elérhetővé váltak az egyre nagyobb tudással bíró nyomkövető és járműkövető szolgáltatások.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A nyomkövető rendszerek egyik végpontja az autókba szerelhető kisebb eszköz, amely egy beépített SIM kártya segítségével valós idejű adatokat küld a központi szerverre. Ezeket az információkat a felhasználó online nyomon tudja követni. A berendezés az intelligens, adatelemző, távolról is követhető funkcióinak köszönhetően jóval több a korábbi, „mezei” GPS-eknél.

Az üzleti szférában az elsődleges célcsoport a kkv-szektor

„A nyomkövető technológia a logisztikai ágazatból nőtte ki magát. A kamionok és a vonatok esetében – a szállítmány értékéből fakadóan is – régóta fontos a megfelelő járműkövetés. Az új fejlesztéseknek köszönhetően viszont a technológia ma már a kisebb vállalkozások számára is megfizethető” – összegezte az M2M Zóna műsorában Buza Gábor, az Inepex Kft. ügyvezetője.

Milyen előnyei vannak a járműkövetésnek? Például:

  • csökkenhetnek a cégek kiadásai,
  • hatékonyabbá válhat a fuvarszervezés, elkerülhetővé válnak a munkaidővel és a járművekkel kapcsolatos visszaélések,
  • nagyobb biztonságban tudhatja a céges flottát és a szállítmányt is.

A járműkövetés a hétköznapokban is jelentős segítség lehet az autósoknak, hiszen a berendezés biztonságtechnikai eszközként is felfogható. Például szenzorok segítségével távolról is figyelhető az autó helyzete, az ajtók kinyitása, de megfelelő beállítással akár távolról a motor is leállítható.

Speciális segítség a mentésben

Az IneTrack nyomkövető fejlesztés támogatja a Cserhát Mentőkutyás Egyesület munkáját is. A szerkezetet a mentőkutyák hámjára erősítik, az eszköz a műholdas helymeghatározás alapján a Vodafone SIM kártyáinak segítségével kommunikál. A mentés irányítója pedig egy böngészőből elérhető alkalmazással bárhonnan követheti a mentőcsapatok útját.

Tudjon meg még többet a nyomkövetésről – Hallgassa meg az M2M Zóna műsorát!