Itt a nyár, kezdődik a grillszezon!

Kapcsolódó cikkek

Itt a nyár, kezdődik a grillszezon!

Itt a nyár, kezdődik a grillszezon!

kereskedelem

2 perc

Ha nyár, akkor szabadtéri sütés-főzés! Nincs is jobb, mint hétvégente áthívni a barátokat egy hangulatos kerti partira. A nyársalás és a bográcsozás mellett egyre népszerűbb a grillezés is, hiszen a rácsokon rendkívül változatos és ízletes fogások készíthetőek.

Gondoskodjunk az alapeszközökről!

A grillezéshez nincs szükség másra, mint egy grillsütőre, és annak típusától függően faszénre vagy gázra – gondolhatnánk, de ez azért nem teljesen így van. Ugyanis a felszerelés részét képezik még az olyan kellékek is, mint a finnshop.hu-nál kapható konyhai kiegészítők, ahol több, kimondottan grillezéshez szükséges eszközt is találunk.

A csipeszek, grill-lapok, lapátok, spatulák és kanalak nagy segítségünkre lesznek a finomságok elkészítése során. Hisz sokkal biztonságosabban és könnyebben tudjuk velük mozgatni a rácsokon sülő ételeket, mintha ehhez hagyományos konyhai villákat vagy kanalakat használnánk.

Tehát ne csak maga a grillsütő beszerezéséről gondoskodjunk, hanem azt is gondoljuk végig, hogy milyen plusz kiegészítőkre lehet még szükség. A tárolódobozok szintén jó szolgálatot tesznek, egy öntöttvas grilledényben pedig akár egytálételeket is készíthetünk. 

Ízletes ételek egész tárháza

Ma már egyáltalán nincs nehéz dolgunk, ha ötleteket keresünk, hogy mégis mit készítsünk a grillen. Sőt, sokszor épp a bőség zavara az, ami gondot okozhat. Hisz annyi jó recept van!

Süthetünk csirke-, marha- vagy sertéshúst, de akár halat is. Készíthetünk saslikokat felszeletelt zöldségekből és húsfélékből. De lehet akár hamburger is a menü, amihez a húspogácsát természetesen a grillen sütjük ki. Forgónyárson megsüthetünk egy egész csirkét is, ám az is biztos, hogy egy ízletes marhasteak után az összes vendég megnyalja mind a tíz ujját. És ez még mindig csak néhány ötlet, amiket a végtelenségig lehet variálni. 

A grillen sült ételeket pedig párosítsuk különféle köretekkel: készíthetünk rizst, bulgurt, de egy sokféle zöldségből álló, friss nyári saláta is remekül illik a húsokhoz. A különféle szószok és mártogatósok ugyancsak közkedveltek, a nagy hőségben viszont csak óvatosan a tejes-majonézes öntetekkel, mert hamar megromlanak!

Érdemes a grillezésre szánt alapanyagokat a sütés előtti napon bepácolni fűszeres olajjal, mert így az ízek teljesen átjárják őket és még finomabbak lesznek. 

Készítsünk különleges fogásokat!

Noha a grillezésről a többségnek a rácson sült húsok és zöldségek jutnak eszébe, azonban néhány kiegészítővel és egy kis fantáziával még sok más ízletes fogást is el lehet készíteni. 

Egy grillre helyezhető edény segítségével például egytálételeket is felszolgálhatunk a vendégeknek, a párolókosárral pedig zamatos párolt zöldségeket készíthetünk. 

A grill-lap lehetővé teszi, hogy pizzát vagy akár palacsintát is süssünk a grillen, de még a desszertről sem kell lemondanunk! Süssünk meg a lapon néhány szeletekre vágott almát, banánt némi fahéjjal és mézzel meglocsolva, majd kínáljuk tejszínhabbal és vaníliafagyival. Grillezésre fel!