A Vodafone megerősített hálózattal készül augusztus 20-ra

Kapcsolódó cikkek

A Vodafone megerősített hálózattal készül augusztus 20-ra

A Vodafone megerősített hálózattal készül augusztus 20-ra

közszolgáltatás

2 perc

Az augusztusban tapasztalható átlagos forgalomhoz képest az eddigi években az államalapítás ünnepén körülbelül másfélszeresére nőtt a beszéd- és az adatforgalom.

Nemcsak az augusztus 20-i tűzijáték, hanem számos Szent István-napi esemény is rengeteg embert vonz. A tömegrendezvényeken könnyen elkeveredhetnek egymástól a barátok, családtagok, így ilyenkor különösen fontos, hogy elérjék egymás telefonon. A tűzijáték idején pedig előtérbe kerül a látvány és az élmények azonnali megosztása is a közösségi média felületeken. Ezért a Vodafone megerősített hálózattal készül az idei ünnepnapra.

Mint az a forgalmi adatokból kiderül: Budapesten, a tűzijáték területén az augusztusban tapasztalható átlaghoz képest körülbelül 60%-kal többet telefonálnak a Vodafone ügyfelei, a mobil adatforgalom pedig 55%-kal magasabb az ünnepen.

A fővárosi tűzijáték területét vizsgálva a mobilhasználati szokások változása is kiolvasható a korábbi évek statisztikái alapján: 2015-ről 2016-ra 168%-kal, míg 2016-ról 2017-re 196%-kal nőtt a mobil adatforgalom.

A megnövekedett adatforgalom okát a közösségi média által generált azonnali megosztási igényben kell keresni. A látványos budapesti tűzijáték népszerű tartalom az Instagram és Facebook live videókat, posztokat, az Instagram storykat készítők vagy éppen Snapchat használók számára.

Éppen ezért a Vodafone mind a 4G-re dedikált rádiós sávszélességét, mind a 3G-s hardverkapacitását bővítette az államalapítás ünnepének idejére. Így a szolgáltató lehetővé teszi a hálózatok teljesítőképességének maximális kihasználását, amire egyébként normál időszakban nincs szükség.

Tavaly Budapest mellett Visegrádon és Hollókőn, illetve Hortobágyon volt kiemelkedő a forgalomnövekedés – előbbi két településen a népszerű Szent István-napi rendezvények indokolhatták ezt, míg utóbbin a híres Hortobágyi Hídivásár.