Intelligens cipőt tesztel a Nike

Kapcsolódó cikkek

Intelligens cipőt tesztel a Nike

Intelligens cipőt tesztel a Nike

még több IoT

1 perc

Az AF1 NikeConnect QS NYC edzőcipők sarokrészébe építik be a kis hatótávolságú kommunikációra képes NFC-chipet. A kapcsolódó applikáció használatával viselőjük egyedi, máshol nem elérhető tartalmakhoz férhet hozzá.

A speciális cipőknek a tesztelése még csak a kezdeti, „béta verziós” szakaszban jár, így a márka követőinek vélhetően jócskán kell még várniuk, hogy beszerezhessék az okoscipőt. A kipróbálásban a vásárlók közül kizárólag a New York-i NikePlus tagok vehetnek majd részt.

Sandra Carreon-John, a globális vállalati kommunikációért felelős igazgató a Digital Trends technológiai portálnak elmondta: az ilyen típusú kísérletek mindenképpen a vevőkapcsolatok fontos építőelemének számítanak. A társaság célja, hogy a lábbeliken és ruhadarabokon keresztül még inkább személyre szabott szolgáltatásokat és ügyfélélményt nyújthassanak a NikePlus tagoknak.

A sportszergyártó 2017 szeptemberében debütált a NikeConnect technológiájával, ennek első lépése volt, hogy okostelefonnal szkennelhető NikeConnect logó került az NBA mezek aljára. A logó telefonos „érintésével” a felhasználó egyszerűen eljuthat a kedvenc csapata weboldalára. A honlapon hozzáférhet a mérkőzésekre vonatkozó naprakész mutatókhoz, hozzájuthat egyedi csomagokhoz vagy limitált kiadású ruházatokhoz, jegyekhez, sőt még Spotify lejátszási listákhoz is.

Bár az amerikai cég most először épít be NFC (Near Field Communication) chipet a cipőibe, más sportvállalatok már korábban is kísérleteztek hasonlóval. Az Adidas például 2013-ban tett hasonlót a Boost futócipők esetében.

Forrás: