Méregdrága lesz az önbefűzős cipő

Méregdrága lesz az önbefűzős cipő

Méregdrága lesz az önbefűzős cipő

szórakozás

2 perc

Ha valaki szeretne egy párat a Nike legmenőbb, saját magukat is befűző cipőiből, annak alaposan a zsebébe kell nyúlnia.

A legújabb modellhez körülbelül 720 dollárért, átszámolva mintegy 210 ezer forintért lehet hozzájutni, ami a magyar bérekhez viszonyítva nem csekély összeg.

Bár az valószínűleg nem vigasztalja a vásárlókat, de a HyperAdapt 1.0-es modellhez még mindig jóval könnyebb hozzájutni, mint ahhoz az igazán exkluzív darabhoz, amelyet a rajongók jól ismerhetnek a Vissza a jövőbe mozifilmekből. A kultikus cipő, amelyet a főszereplő Marty McFly öltött magára, szintén azonnal befűzte magát, a Nike ehhez hasonló darabbal jelentkezik hamarosan. Egyelőre azt lehet tudni, hogy december elsejétől kezdve, ha valaki ellátogat a sportszergyártó cég két New York-i üzletébe, rögtön beszerezhet egy párat a HyperAdapt fekete vagy fehér modelljéből – számolt be róla a TechCrunch.

A gyártó tervei szerint a következő hónap során több városban is elérhető lesz a különleges darab a Nike+ névre keresztelt alkalmazáson keresztül, illetve a helyi boltokban – bár ennek részletei egyelőre még nem ismertek. Az viszont várható, hogy a színskála tovább bővül majd.

A vállalat az okostelefonra letölthető applikációban valószínűleg néhány felhasználónak még azt is lehetővé teszi majd, hogy november 28-tól félretegyenek maguknak egy párat az exkluzív cipőkből – ami kiváló előkarácsonyi ajándék lehet, ha valaki szeretné meglepni saját magát vagy másokat.

„Hogyha valaki belelép a cipőbe, akkor a sarka azonnal hozzáér egy szenzorhoz, ezt követően a rendszer automatikusan igazodik a viselő méretéhez és szükség esetén szorosabbra fűzi a modellt” – részletezte a cég projektjének technikai vezetője, Tiffany Beers. Ezen felül a HyperAdapt oldalán is található két gomb, mellyel ki lehet lazítani vagy szorosabbá lehet tenni a cipőt.