Smart Connect: okosan lavírozhatunk az eszközeink között

Kapcsolódó cikkek

Smart Connect: okosan lavírozhatunk az eszközeink között

Smart Connect: okosan lavírozhatunk az eszközeink között

még több IoT

2 perc

Segítségével a felhasználó egyszerűen válthat PC, tablet és telefon között, hogy megosztott digitális tartalmait könnyedén elérje – azon az okoseszközén, amelyet éppen használni szeretne.

A Lenovo és a Motorola folyamatosan azon dolgozik, hogy egyre intelligensebb szoftveres megoldásokat kínáljon a felhasználóinak – legyenek akár diákok, gamerek, egy vállalat munkatársai vagy a kreatív szakmákban dolgozók. Ennek érdekében hozták létre egyebek között a Smart Connectet, egy olyan felületet, amellyel zökkenőmentesen, több eszközön keresztül is elérhetik, megjeleníthetik a tartalmaikat – még akkor is, ha a telefonjaik, tabletjeik vagy számítógépeik különböző operációs rendszerekkel működnek. 

A rendszer alkalmazása során a felhasználók egyszerűen kivetíthetnek a telefonjukról játékokat, filmeket, applikációkat egy nagyobb (például egy tévé) kijelzőjére – élvezetesebbé téve ezzel a szórakozás perceit, vagy megkönnyítve a munkafolyamataikat.

Ezt tudja a Smart Connect

Fennakadás nélkül több eszközön dolgozhat egyszerre: egy időben szerkeszthet egy dokumentumot billentyűzettel, egérrel dolgozva egy Lenovo számítógépen, beemelhet egy tartalmat hozzá a tabletjéről, miközben egy okostelefonon keresztül egyeztet a kollégáival.

Egy mozdulat, és streamelhet is: az applikációit könnyedén megjelenítheti bármelyik eszközén, csupán egy mozdulatába kerül. Ha például néz egy videót a tabletjén, azt a PC-hez átülve zökkenőmentesen folytathatja. Ha sportolás közben elkezd egy podcastot hallgatni a Motorola okostelefonján, hazaérve, a tabletjét bekapcsolva, ugyanott folytathatja. A rendszer folyamatos lejátszást biztosít – megszakítások nélkül.

Az értesítések szinkronba érkeznek: bárhol, bármelyik eszközét használja éppen, az üzenetei, az értesítései biztosan célba érnek. Nem kell aggódnia, hogy nem érik el a kollégái, a szerettei, vagy lemarad egy fontos szakmai vagy privát jelzésről, mert az értesítései és az üzenetei minden eszközén megjelennek.

Még könnyebb megosztás: fájlokat, médiatartalmakat akkor is megoszthat a különböző eszközei között, ha azok nem ugyanazzal az operációs rendszerrel üzemelnek. Napi feladatok, utazási tervek, kutatási jegyzetek, TikTok videók? Diákoknak vagy cégvezetőknek egyaránt hasznos, ha nagyméretű fájlokat úgy tudnak kezelni, hogy közben nincs szükségük óriási tárhelyek befoglalására. 

Okos Vágólap: nem kell többé e-mailben vagy üzenetben továbbítania képeket és szövegeket az eszközei között. Egyszerűen másolja a kívánt képet vagy szöveget egy eszközének az okos vágólapjára, és azt egy másik eszközén simán be tudja illeszteni – úgy, mintha ugyanazt a PC-t, tabletet, vagy okostelefont használná, amellyel elindította a munkafolyamatot. 

Instant hotspot: alakítsa át a telefonját hotspottá, hogy azonnali és védett internetkapcsolatot biztosítson a többi eszköze számára, a jelszó beírása nélkül. 

Webkamera a tévére vetítve: használja ki a nagy felbontású kamerák előnyeit, és alakítsa át az okostelefonját webkamerává videóhívásokhoz vagy élő közvetítésekhez, például, amikor home office-ban dolgozik. A telefonjáról indított videóhívások számát is növelheti, ha a telefon képernyőjét a tévére vetíti ki.

A Smart Connect minden Windows 10 vagy újabb rendszert futtató Lenovo PC-n elérhető lesz a Microsoft áruházon keresztül, valamint bizonyos Lenovo táblagépeken és Motorola eszközökön a Google Play Áruházban.