Tömegtermékké tenné az okosredőnyöket az Eve és a Coulisse

Kapcsolódó cikkek

Tömegtermékké tenné az okosredőnyöket az Eve és a Coulisse

Tömegtermékké tenné az okosredőnyöket az Eve és a Coulisse

még több IoT

2 perc

HomeKit és Siri használatával irányítani az ablakokra szerelt árnyékolókat és sötétítőket manapság az egyik legmenőbb, de akár a legdrágább okosotthon-tapasztalat lehet, állítja a 9to5mac portál. Ebben hozna előrelépést a német Eve és a holland Coulisse cég.

A Coulisse 1992 óta foglalkozik a többi között redőnyök, árnyékolók és függönyök gyártásával. A három évvel ezelőtt az Elgato Systems-ből létrejött Eve pedig az átalakulás óta kizárólag az Apple HomeKit technológiával kompatibilis eszközökre, például szenzorokra, konnektorokra és kapcsolókra fókuszál. A két vállalat most azon dolgozik, hogy megfizethető és ezáltal széles körben elterjedő okosmegoldásokat készítsenek a MotionBlinds automata sötétítőknek.

A távirányítható árnyékolórendszer Bluetooth-on keresztül működik, nincs hozzá szükség külön hálózati hídra vagy gateway-re, ami megkönnyíti a beüzemelést. Az üzembe helyezés során a párosításhoz mindössze a QR-kód szkennelésére van szükség, a frissítések pedig az iPhone-on futó Eve applikáción keresztül menedzselhetők.

Az okosredőnyök és okossötétítők hangvezérléssel vagy a dedikált alkalmazáson keresztül irányíthatók. A biztonságot szolgálja, hogy az összetett rendszer működése során keletkezett adatok nem felhőben, hanem lokálisan tárolódnak.

A Thread lehet a jövő

A Coulisse és az Eve termékvonala támogatja az újabb okosotthon-protokollt is. Ez jó hír azoknak a vásárlóknak, akik egész lakhelyüket intelligens árnyékolókkal szerelik fel. A Thread egyre elterjedtebb protokollnak számít, amelyet az Apple is használ.

„Ez lehet a jövő sztenderdje, amelynek fejlesztésében az almás cég mellett az Amazon, a Google és számos más IoT-gyártó vesz részt” – véli Jerome Gackel, az Eve Systems ügyvezetője.

Az együttműködő vállalatok ígérete szerint a MotionBlinds első terméke egy vezeték nélküli, rolóvezérlő motor lesz, amely 2021 második negyedévében kerül forgalomba.

Forrás: