Így támogatja a mentőkutyás egyesület munkáját az M2M Juhász Zoltán, a Cserhát Mentőkutyás Egyesület elnöke a Gazdasági Rádió műsorában beszélt arról, hogy miként segít a machine-to-machine technológia az eltűnt személyek keresésében és hogyan kapcsolódhatnak be egy-egy ilyen kutatásba a civilek is. https://www.m2mzona.hu/uploads/files/cover_home/1095/articles/20150622173757/mentokutya.jpg

Így támogatja a mentőkutyás egyesület munkáját az M2M

2015. június 22. 17:40
20'
Juhász Zoltán, a Cserhát Mentőkutyás Egyesület elnöke a Gazdasági Rádió műsorában beszélt arról, hogy miként segít a machine-to-machine technológia az eltűnt személyek keresésében és hogyan kapcsolódhatnak be egy-egy ilyen kutatásba a civilek is.

A szervezet két éve mutatta be először a nagy nyilvánosságnak a Vodafone Magyarország Alapítvánnyal és az IneTrack-kel közös fejlesztését. Ez a korábbi eszközökhöz és módszerekhez képest jelentős előrelépést hozott, és az M2M-alapú megoldások használatával sokkal hatékonyabbá vált a terepen történő keresés és mentés.

A nyomkövető szerkezeteket a kutatásban részt vevők kapják meg, illetve a trackereket a mentőkutyák hámjára erősítik. Ezek az eszközök a műholdas helymeghatározás alapján a Vodafone SIM kártyáinak segítségével kommunikálnak.

A mentés irányítója online alkalmazáson keresztül akár okostelefonon, táblagépen is bárhonnan követheti a mentőcsapatok útját. Így láthatja a már átvizsgált területeket, és felmérheti, hogy merre érdemes folytatni a keresést. A technológia hatékonyan támogatja a gyors döntést és reagálást, amely ezekben a helyzetekben valóban életmentő lehet.

A Cserhát Mentőkutyás Egyesület célkitűzése, hogy segítsenek többi között az eltűnt személyek mentőkutyával történő felkutatásában, a magasból és mélyből történő mentésben, az árvízi védekezésben, veszélyes fák kivágásában, tűzoltásban és műszaki mentésben, valamint a sport-, hobbi- és mentőkutyaképzésben.

Hallgassa meg a Juhász Zoltánnal készült interjút!

A figyelmébe ajánljuk:

Nyomkövetés egyszerűen

Az utóbbi években már nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kisebb cégek és a magánszemélyek számára is elérhetővé váltak az egyre nagyobb tudással bíró nyomkövető és járműkövető szolgáltatások.

M2M-technológia a jó ügyek szolgálatában

Családon belüli erőszak, eltűnt személyek felkutatása, siketek kommunikációja – ez csak néhány azok közül az égető problémák közül, amelyek kezelésében hasznos segítséget nyújthatnak a gépek közötti kommunikációra épülő M2M-technológiák.

M2M: itt az újabb technológiai forradalom

Észre sem vesszük, de fokozatosan beépül az életünkbe a gépek közötti kommunikáció, a machine-to-machine. Bár a hűtőnk még nem küld sms-t, ha elfogyott a tej, de a pénztárgépekben, a taxikban vagy az ipari szektorban lévő több tízezer SIM kártya jól érzékelteti, hogy az M2M már ma is a mindennapok része – Magyarországon is.
Olvasson még a témában:

Kisokos a Big Datához

Ha érdekli a „Nagy Adat”, de nem tudja, hogyan vágjon bele, akkor adunk egy kis segítséget, hogy a kezdetekkor mivel érdemes tisztában lenni.