Így támogatja a mentőkutyás egyesület munkáját az M2M

Így támogatja a mentőkutyás egyesület munkáját az M2M

Így támogatja a mentőkutyás egyesület munkáját az M2M

IoT Podcast

20 perc

Juhász Zoltán, a Cserhát Mentőkutyás Egyesület elnöke a Gazdasági Rádió műsorában beszélt arról, hogy miként segít a machine-to-machine technológia az eltűnt személyek keresésében és hogyan kapcsolódhatnak be egy-egy ilyen kutatásba a civilek is.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A szervezet két éve mutatta be először a nagy nyilvánosságnak a Vodafone Magyarország Alapítvánnyal és az IneTrack-kel közös fejlesztését. Ez a korábbi eszközökhöz és módszerekhez képest jelentős előrelépést hozott, és az M2M-alapú megoldások használatával sokkal hatékonyabbá vált a terepen történő keresés és mentés.

A nyomkövető szerkezeteket a kutatásban részt vevők kapják meg, illetve a trackereket a mentőkutyák hámjára erősítik. Ezek az eszközök a műholdas helymeghatározás alapján a Vodafone SIM kártyáinak segítségével kommunikálnak.

A mentés irányítója online alkalmazáson keresztül akár okostelefonon, táblagépen is bárhonnan követheti a mentőcsapatok útját. Így láthatja a már átvizsgált területeket, és felmérheti, hogy merre érdemes folytatni a keresést. A technológia hatékonyan támogatja a gyors döntést és reagálást, amely ezekben a helyzetekben valóban életmentő lehet.

A Cserhát Mentőkutyás Egyesület célkitűzése, hogy segítsenek többi között az eltűnt személyek mentőkutyával történő felkutatásában, a magasból és mélyből történő mentésben, az árvízi védekezésben, veszélyes fák kivágásában, tűzoltásban és műszaki mentésben, valamint a sport-, hobbi- és mentőkutyaképzésben.

Hallgassa meg a Juhász Zoltánnal készült interjút!