Kínába érkezik az Apple Pay

Kínába érkezik az Apple Pay

Kínába érkezik az Apple Pay

pénzügy

3 perc

Az Apple mobilfizetési rendszerével a távol-keleti piacot is meg kívánja hódítani.

2015 legnagyobb IT és kommunikációs megoldásai a mobilfizetés univerzális bevezetései voltak: a Samsung, az LG és a Google és az Apple is saját mobilpénztárcával rukkolt elő – olvasható a Mandiner.digit-en. 

SMS-től az NFC-ig – Mobilfizetés lépésről lépésre

Az Apple megállapodást kötött a China UnionPay-el (ez az egyetlen hivatalos kínai állami bankkártyás cég mellesleg az országban), hogy bevezetik mobilpénztárcás megoldását 2016-ban Kínában is.

Februárig készül el a rendszer technológiai háttere, és márciustól lesz elérheti a szolgáltatás az ázsiai országban. A kínai divízió újabb 260 milliónyi potenciális felhasználót jelent egy csapásra az almás cégnek. 

2015-ben túlélte a tesztidőszakot az Apple Pay, és a mobilfizetések 1%-át már ezzel bonyolítják az Egyesült Államokban.

Az Apple Pay egy digitális pénztárca szolgáltatás, amely némileg hasonlít az idehaza is elérhető lehetőségekre, de a két dolgot semmiképpen nem szabad összekeverni. 

A rendszer egyelőre az iPhone 6, az iPhone 6 Plus, az Apple Watch , az iPad Air 2 és az iPad Mini 3 termékekkel működik együtt. Nincs szükség külön Apple által készített terminálokra, elég hozzá a MasterCard PayPass, a Visa PayWave vagy az American Express ExpressPay leolvasó is. A kártyatársaságokkal 2013 elején szerződött le a cég. A vállalat azzal a céllal indította el a szolgáltatást, hogy a felhasználók fizetési szokásait megkönnyítse és megváltoztassa.