A főzésnél is besegít az okostechnológia

A főzésnél is besegít az okostechnológia

A főzésnél is besegít az okostechnológia

szórakozás

4 perc

Rengeteg konyhai eszköz, szakácskönyv, gasztroblog célja, hogy a hétköznapi főzés során is mesterszakácsnak érezze magát. A Dolgok Internete is hasznos segítséget jelenthet, hiszen az okoskütyük a konyhában is helyet követelnek maguknak.

A főzés egyik nehézsége a megfelelő hőmérsékletre való folyamatos odafigyelés, és annak pontos szinten tartása. A Meld három részből álló eszköz, amely automatikussá teheti a főzés folyamatát, hiszen az emberi beavatkozás az alapanyagok feldarabolására és azok főzőedénybe „dobálására” csökkenhet.

A Meld részei a saját motor, a Bluetooth-szal rendelkező tűzhelygomb, a speciális hőmérő, valamint egy okostelefonos alkalmazás.

Az eszközt a tűzhelygomb helyére lehet felszerelni, a hőmérőnek értelemszerűen az edény oldalán van a helye, az alkalmazás pedig összefogja az egészet, hogy a tűzhely mindig pontosan követhesse az étel elkészülésének folyamatát. Természetesen, ha bármilyen ponton nem ért egyet az automatikus gombbal, akkor kézzel is állítgathatja azt.

Az applikáció már az induláskor jelentős receptadatbázissal rendelkezik, ahonnan pontosan nyomon tudja követni, hogy mikor milyen hőmérsékletűnek kell lennie a fazéknak, legyen szó tojásfőzésről, olajban sütésről vagy bonyolultabb ételek elkészítéséről.

A fejlesztők egyelőre még csak prototípust készítettek az eszközből, de mostanra már készen állnak a tömeggyártásra, és egy Kickstarter-kampány keretein belül próbálják meg ehhez összegyűjteni az anyagi támogatást. Bő három héttel a kampány lejárta előtt már most bőven az előre tervezett összeg triplájához közelednek, úgyhogy egyre nyugodtabb szívvel rendelhető előre a 130 dolláros készülék.